Αν και οι τελευταίες συναντήσεις υπουργών με γαλάζιους βουλευτές τόσο στη Βουλή όσο και σε εστιατόρια πέριξ του κέντρου φαίνεται να έχει ικανοποιήσει αρκετούς βουλευτές οι οποίοι έχουν σταματήσει να αισθάνονται παραγκωνισμένοι, εντούτοις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ακόμα αρκετή γκρίνια για κυβερνητικά στελέχη που είτε τους κοιτάνε αφ’ υψηλού είτε ακόμα δε σηκώνουν τα τηλέφωνα στις κλήσεις τους.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος o οποίος εκφράζει κι άλλους συναδέλφους του μίλησε χθες για υπουργούς που αισθάνονται αναντικατάστατοι επειδή είναι πολύ καιρό στον υπουργικό τους θώκο ή για εκείνους που έχουν καβαλήσει το καλάμι και δεν πατάνε τα πόδια τους στη γη.

Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει μήνυμα προς τους υπερόπτες υπουργούς είπε χαρακτηριστικά ότι «κι εμείς μιλάμε με το μέγαρο Μαξίμου κι εμείς έχουμε δημόσιο λόγο και αν χρειαστεί ξέρουμε τι πρέπει να πούμε. Όσοι συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά κακό του κεφαλιού τους κάνουν και όχι σε μας».

Στο κλίμα Μαρκοπούλου βρίσκονται κι άλλοι βουλευτές οι οποίοι μεταφέρουν τα παράπονα τους σε συναντήσεις που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός μαζί τους και η φράση του γαλάζιου βουλευτή «ο πρωθυπουργός μελετά τους πυρήνες ενόχλησης βουλευτών και βάσης καθημερινά» λέει πολλά .

Αν και στην τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το θέμα των αλαζονικών συμπεριφορών υπουργών ετέθη με ένταση από κάποιους βουλευτές εντούτοις, φαινόμενα οίησης εξακολουθούν και υπάρχουν.

Αρκετοί βουλευτές είναι ενοχλημένοι με τις συμπεριφορές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών κυρίως και με το γεγονός όπως λένε ότι μέχρι πρόσφατα δεν τους έλεγαν ούτε καλημέρα. Αλλοι θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αισθάνονται τον εαυτό τους ως μόνιμο στην καρέκλα τους και να μη δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστούν και πρόσωπα που έχουν δώσει αγώνες για να βρεθεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και μέχρι στιγμής είναι αναξιοποίητα .

Και υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία βουλευτών που εκτιμά ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο απυρόβλητο, ασχέτως εάν το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους το κοινό αίσθημα, λόγω των καλών δημοσίων σχέσεων καλλιεργούν με το μέγαρο Μαξίμου .

Όλα αυτά είναι διατεθειμένοι να τα μεταφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον όπως λένε κληθούν έστω και για ένα ολιγόλεπτο τετ-α-τετ στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η πίεση που ξεκίνησε να ασκείται με την κατάθεση ερωτήσεων θα συνεχιστεί σε υπουργούς που οι γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν συνάδουν με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Νέα Δημοκρατία πολιτικά και δημοσκοπικά.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις