Χεζμπολάχ: Drone κατέγραψε στρατιωτικούς στόχους σε Ισραήλ-κατεχόμενα και δημοσίευσε το βίντεο

244

Drone της λιβανέζικης πολιτοφυλακής πέρασε στην Χάιφα χωρίς να γίνει αντιληπτό από την αεράμυνα, κατέγραψε δεκάδες στρατιωτικούς στόχους και δημοσιεύτηκε το βίντεο ως μέσο αποτροπής.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκτεταμένο υλικό που κατέγραψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του από την καρδιά του Ισραήλ. Η πολιτοφυλακή δημοσίευσε ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά βίντεο που δημοσιεύει από τον Ιούνιο με τίτλο «Αυτό είναι που επέστρεψε ο Hoopoe», από το όνομα του drone.

Το βίντεο που πήρε το όνομά του από το προηγμένο αεροσκάφος επιτήρησης Hoopoe, απεικονίζει εντυπωσιακά λεπτομερή στιγμιότυπα της περιοχής Χάιφα-Καρμέλ στα εδάφη, η οποία αποτελεί ένα στρατηγικό ύψωμα που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας για τα προάστια της πόλης του Τελ Αβίβ.

Η περιοχή φιλοξενεί αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ Iron Dome του καθεστώτος, καθώς και εξαιρετικά σημαντικές βιομηχανικές, τουριστικές και επιστημονικές εγκαταστάσεις.

Μπορείτε να δείτε τι συνέβη την Τετάρτη εδώ.

Το επεισόδιο κάλυψε την αεροπορική βάση Ramat David του καθεστώτος, νότια της πόλης Χάιφα, και τη βάση Mishar, έναν κύριο κόμβο επικοινωνίας μεταξύ της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού και του υπουργείου στρατιωτικών υποθέσεων του καθεστώτος.

Αναγνωρίστηκαν και στοχοποιούνται για το μέλλον από τη Χεζμπολάχ περισσότεροι στόχοι

Επίσης, απεικονίστηκε η βάση Mishmar HaCarmel, μια βάση αεράμυνας υπεύθυνη για την προστασία της περιοχής της Χάιφα και των περιχώρων της, η βάση Ze’ev, μια εφεδρική βάση αεράμυνας εξοπλισμένη με συστοιχίες πυραύλων David’s Sling, και η βάση Στέλα Μάρις, που περιέχει πολυεπίπεδα συστήματα ραντάρ.

Το βίντεο, εν τω μεταξύ, έκανε πανοραμική προβολή κατά μήκος των πόλεων Ναχαρίγια, Αφούλα, Σαφάντ και Κιριάτ Σμόνα, εκτός από την κάλυψη των κατεχόμενων από το Τελ Αβίβ υψωμάτων του Γκολάν της Συρίας.

Η Χεζμπολάχ καταγράφει τέτοια βίντεο ως μέσο παρακολούθησης των κινήσεων του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έχει κλιμακώσει τις φονικές επιθέσεις του στο Λίβανο από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο μοχλός πίεσης είναι πως πλέον το Ισραήλ ξέρει πως η Χεζμπολάχ έχει αναγνωρίσει με βεβαιότητα δεκάδες στόχους σε όλη την χώρα και τα κατεχόμενα εδάφη που δεν μπορούν να μετακινηθούν, να προστατεφθούν ή να αντικατασταθούν εύκολα.

Σοφοκλής Αρχοντάκης

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like