Το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου αναμένεται να περάσει σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το μεσημέρι ο 49χρονος και η 31χρονη δικηγόρος που κατηγορούνται για την υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος επιχειρηματία, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο εισαγγελέας τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με τον μεν 49χρονο να κατηγορείται για εκβιασμό και πρόκληση σωματικών βλαβών και την δε 31χρονη δικηγόρο για απιστία και συνέργεια σε εκβιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ήρθαν στο… φως μετά την επίθεση ενός 49χρονου στον 69χρονο άνδρα την περασμένη Δευτέρα μέσα στην επιχείρησή του στο Γάζι.

Η επίθεση που έστειλε τον επιχειρηματία στο νοσοκομείο

Ήταν πρωί της Δευτέρας όταν ο 49χρονος πήγε στην επιχείρηση του 69χρονου και αφού έβγαλε τους εργαζόμενους έξω πήρε αλυσίδες και έβαλε λουκέτο στην κεντρική πόρτα.

Μόλις το έμαθε αυτό ο επιχειρηματίας πήγε επί τόπου στο σημείο όπου δέχθηκε επίθεση από τον 49χρονο. Μάλιστα, ο ίδιος χρειάστηκε να μεταβεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η σχέση με τον 49χρονο και ο ρόλος της δικηγόρου

Όταν ο 69χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου μαζί με τον γιο του όπου και κατέθεσε όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με «πρωταγωνιστή» τον 49χρονο και με τη βοήθεια της 31χρονης δικηγόρου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 49χρονος εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που είχε δανείστηκε ένα μεγάλο ποσό με τοκογλυφικούς όρους.

Εδώ και αρκετούς μήνες η οικογένεια του επιχειρηματία δεν μπορούσε να αντέξει τα μεγάλα ποσά που έπρεπε να δίνει και έτσι η 31χρονη δικηγόρος πρότεινε στον γιο του 69χρονου να προσλάβουν τον 49χρονο ως «μπράβο» δίνοντάς του μηνιαίος ένα μεγάλο ποσό.

Το ποσό αυτό όμως μετά από κάποιους μήνες δεν ήταν εφικτό να το καταβάλλουν με τον 49χρονο – όπως αναφέρει η καταγγελία – να τους απειλεί.

Η σύλληψη της δικηγόρου

Αμέσως μετά τις πολύωρες καταθέσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης την 31χρονη δικηγόρο, η οποία διατηρεί σχέσεις με τον 49χρονο.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost.gr, η 31χρονο αρνείται κάθε συμμετοχή δηλώνοντας πως ποτέ δεν λειτούργησε κατά της οικογένειας του επιχειρηματία.

Λίγες ώρες αργότερα, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως ο 49χρονος ο οποίος και συνελήφθη.

 

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις