Αεροπλανοφόρα, υποβρύχια, αποβατικά: Στον «αέρα» νέα σκάφη του αμερικανικού ναυτικού λόγω προβληματικών συγκολλήσεων!

112

Ξεκινά έρευνα που φοβίζει την ηγεσία του ναυτικού

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία ειδική έρευνα εξαιτίας υποψιών ότι 26 νέα πλοία του στόλου του εμφανίζουν ατέλειες σε διάφορα σημεία του κύτους τους.

Πιστεύεται πως τα εν λόγω προβλήματα πηγάζουν από την λάθος συγκόλληση των σκαφών στο ναυπηγείο Newport News Naval Shipyard.

Πιο συγκεκριμένα, σε αναφορά που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα που διανύουμε ο γραμματέας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δήλωσε πως αυτές οι ατέλειες συναντώνται σε συνολικά 26 πλοία του αμερικανικού στόλου, συμπεριλαμβανομένων πλοίων που βρίσκονται σε ενεργή λειτουργία αλλά και σκαφών που ακόμη κατασκευάζονται.

 

Αν και δήλωσε πως τα ελαττώματα δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η υπηρεσία μελετά εάν μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του ναυπηγείου υποστηριζόμενη παραβάσεις στο συμβόλαιο κατασκευής αυτών των πλοίων.

Την επίσημη έρευνα ανέλαβε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αγωγές τους επόμενους μήνες.

Έκπληκτοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ παρατήρησαν πως οι συγκολλήσεις τμημάτων των πλοίων τους έγιναν με λανθασμένο τρόπο και κατ’ επέκταση το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Η πρώτη παρατήρηση λέγεται πως έγινε στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Γρήγορα το αμερικανικό ναυτικό έσπευσε να παρακολουθήσει την κατασκευή νέων πλοίων του για να διαπιστώσει εάν συγκολλούνται με τον ίδιο τρόπο.

 

Τα κακά νέα για τους Αμερικανούς είναι το γεγονός πως οι «πρόχειρες» συγκολλήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικότατα πολεμικά τους πλοία, όπως το αεροπλανοφόρο USS George Washington, το πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο USS Hyman G. Rickover, το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων USS New Jersey κλπ.

Αυτήν την στιγμή το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως μελετά τις συγκολλήσεις τμημάτων σε ακόμη 23 πολεμικά πλοία του για να διαπιστώσει εάν και αυτά επιδεικνύουν τις ίδιες ατέλειες στα κύτη τους.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like