Αυτοβούλως στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, εμφανίστηκε χθες, Τετάρτη (09/10), ο 68χρονος που φέρεται το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου μαζί με ένα ακόμη άτομο, στον δρόμο που οδηγεί από το Φουντουκλί προς τον Προφήτη Ηλία, στην Ρόδο, να εκτέλεσαν ελαφάκι που βρέθηκε στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 68χρονος κλήθηκε και έδωσε ανωμοτί κατάθεση για το περιστατικό, εξηγώντας ουσιαστικά πώς συνέβη, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή.

Η κατάθεση αυτή θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου για τα αδικήματα της παράνομης θήρας ελαφιού και παράνομης θήρας χωρίς άδεια και η οποία θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Αξίζει να τονιστεί, ότι βάσει νομοθεσίας και κανονισμού, για το αδίκημα της ζωοκτονίας (το οποίο πλέον διώκεται σε βαθμό κακουργήματος), αν και εφόσον σχηματιστεί δικογραφία, αυτή θα πρέπει να γίνει από την Αστυνομία λόγω αρμοδιοτήτων και να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία, όπως επίσης και το διοικητικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, που βεβαιώνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου πρόκειται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας στο δικαστήριο για τη θανάτωση του ελαφιού.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ήδη την υπόθεση την έχει αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο του πρώην προέδρου της Φιλοζωικής, κ. Γιώργου Κυπραίου, ενώ ξεκαθαρίζει ότι προτίθενται να εξαντλήσουν «όλα τα νόμιμα μέσα για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών».

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις