Μετά τις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους για την γρίπη οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις. Θέλει προσοχή, ακόμα έχουμε ωραίο καιρό. Μετά τις 20 Οκτώβρη καλό είναι να ξεκινήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου το εμβόλιο της γρίπης. Αυτοί ξεκινούν πρώτα και μετά οι υπόλοιποι. 15 ημέρες για αντισώματα. Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης είναι η γρίπη που θα έχουμε σε έξαρση, ανεξάρτητα αν αρχίσει από το τέλος Οκτώβρη. Και να την έχουμε αντιμετωπίζεται».

Η ίδια αναφέρθηκε και στον ιό «Μάρμπουργκ» που εντοπίστηκε στη Ρουάντα.

«Είναι σαν τον Έμπολα, ένας πολύ δύσκολος ιός, με αιμορραγικές διαθέσεις. Δεν είναι προς εμάς ακόμα. Μεταφέρεται με τις επιφάνειες, με τα υγρά, με το αίμα. Δεν ανησυχούμε για εμάς, είναι πάρα πολύ μακριά».

Για το κρούσμα της πολιομυελίτιδας που εντοπίστηκε στη χώρα μας, αναφέρει:

«Δε σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει πανικός, είναι μέσα στο πρόγραμμά μας, αντιμετωπίζονται όλα».

Κλείσιμο

«Έχουμε κάνει πρόταση να χτιστεί ακόμα ένα Παίδων»

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νοσοκομείο Παίδων, «Αγία Σοφία», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ λέει:

«Τα νοσοκομεία Παίδων που έχουμε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αττική, χρειάζονται ενίσχυση παραπάνω, και σε προσωπικό αλλά και σαν κτιριακές υποδομές. Πρέπει να γίνονται ανακαινίσεις και εμείς έχουμε κάνει και πρόταση να χτιστεί ακόμα ένα Παίδων».

Για το νοσοκομείο της Δράμας:

«Το νοσοκομείο της Δράμας έχει πολλά προβλήματα, δεν έχουμε παθολόγους. Έχει μεγάλες ελλείψεις, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις