Δημήτρης Κικλής! Ο πορτιέρης μαγαζιών που κυκλοφορούσε με Jaguar και έγινε μέτρ φοροδιαφυγής €10 εκατ. αλλά και «βιομήχανος» εικονικών τιμολογίων. Τα καταστήματα εστίασης και οι εταιρείες που ξέπλενε το μαύρο χρήμα. Ο αόρατος «Βασίλης» της καφετέριας «DEOS» που ήταν «πλυντήριο» της σπείρας και οι γνωριμίες που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου.

 

Του ειδικού συνεργάτη

 
Η τεράστια υπόθεση δεκάδων εταιρειών καρουζέλ που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 δεν θα σταματήσει μόνο στους 62 κατηγορουμένους και τις συλλήψεις που έγιναν από τις οποίες κάποιες μετατράπηκαν σε προσωρινές κρατήσεις αλλά… τώρα αρχίζει. 
 
Τα περισσότερα πρόσωπα μπορεί να είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά η έρευνα μου έφτασε σε ζουμί! 
 
Για την υπόθεση αυτή θα σας γράψω πολλές φορές αλλά σήμερα λέω να μείνουμε σε ένα πρόσωπο το οποίο έχει προφυλακιστεί και σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία των 9.000 σελίδων έχει «παίξει» πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Πρόκειται για τον 47χρονο Δημήτρη Κικλή, ο οποίος ξεκίνησε την «καριέρα» του ως πορτιέρης νυχτερινών μαγαζιών και DJ. 
 
Φαίνεται όμως ότι οι γνωριμίες του ήταν μεγάλες και ικανές και τον οδήγησαν να γίνει αποκλειστικός μέτοχος αλλά και συμμέτοχος σε δεκάδες καταστήματα και εταιρείες που χρησιμοποιούσε η σπείρα για να ξεπλένει μαύρο χρήμα που προερχόταν από Φ.Π.Α. που δεν αποδιδόταν αλλά και την έκδοση εικονικών τιμολογίων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
Με την υπόθεση αυτή έχει ασχοληθεί η ευρωπαϊκή εισαγγελία και στην Ελλάδα την χειρίστηκε ο Ευρωπαίος ενταλμένος εισαγγελέας Διονύσης Μουζάκης μαζί, με την συνάδελφο του Χαρίκλεια Θάνου. 
 
Η οικονομική αστυνομία με διοικητή τον Ταξίαρχο Γεώργιο Μάγκα, έκανε εξαιρετική δουλειά καθημερινά και επί μήνες προκειμένου να βγάλει άκρη στην υπόθεση αυτή αφού η πολλαπλότητα των εταιρειών (ξεπερνούν τις 100) δημιουργούσε δυσχερές περιβάλλον έρευνας. 
 
Σύμφωνα με την δικογραφία ο Κικλής οδηγούσε μια πολυτελέστατη Jaguar F-Pace 5. 
 
Όπως προκύπτει, από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ τα στοιχεία της οποίας παρατίθενται στην δικογραφία, ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως «πορτιέρης». Σύντομα όμως συμμετείχε σε δεκάδες καταστήματα εστίασης αλλά και εταιρείες με την τελευταία συμμετοχή του στην πολυτελέστατη καφετέρια «DEOS» στην οδό Ριανκούρ.





 


 
 
 
Η συμμετοχή του ήταν με την εταιρεία «Kuvem Limited» που έχει έδρα την Κύπρο επί της οδού Ιφιγενείας 17 και συμμετείχε στην εταιρεία «ART GREEK Ε.Ε.». Συμμέτοχος στην εταιρεία αυτή είναι και μια γυναίκα που όπως αποδείχθηκε όμως από την έρευνα της ΕΛΑΣ είχε παραχωρήσει κάθε αρμοδιότητα της στον Κίκλη. 
 
Το περίεργο είναι ότι στην καφετέρια αυτή όποιον και αν ρωτήσεις θα σου υποδείξει τον κύριο «Βασίλη» ως κουμανταδόρο. Κάθε βράδυ και ένα τραπέζωμα σε υπουργό ή βουλευτή. Οι φωτογραφίες του ακόμη και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυτές που κρατάει ανά χείρας και τις επιδεικνύει σε όλους προφανώς για να δείξει την δύναμη του. Αυτό ίσως έχει αξία για την πορεία των ερευνών. Ένας από τους πολλούς καλεσμένους του σε ανάλογο τραπέζωμα ήταν και ο Χάρης Θεοχάρης που την περίοδο που γινόταν η έρευνα ήταν υφυπουργός Οικονομικών, χωρίς φυσικά να προκύπτει οποιαδήποτε ανάμειξη του για την συγκάλυψη της υπόθεσης, ούτε γνώση του για αυτήν.
 
Να σημειώσουμε όμως ότι ο «Βασίλης» δεν αναφέρεται στην δικογραφία ούτε είναι κατηγορούμενος με οποιοδήποτε τρόπο.
 
Αξίζει να δούμε όμως την συμμετοχή του νέοκοπου Δημήτρη Κίκλη σε διάφορες εταιρείες και εστιατόρια όπως αναφέρονται στην σελίδα 134 του διαβιβαστικού της οικονομικής αστυνομίας.


 
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται… 
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις