Περίπου 25.000 εργαζόμενοι θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος.

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Με την απόφαση αυτή, από την επόμενη χρονιά, περίπου 25.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι θα απαλλαγούν από την καταβολή του τέλους των 650 ευρώ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν ήδη ευνοηθεί από τη μείωση κατά 50% το 2024.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος των ευρύτερων δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζονται για το 2024 και θα συνεχιστούν το 2025, με συνολικό κόστος 2,9 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2025, με εκτιμώμενο κόστος 238 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και άλλες οικονομικές παρεμβάσεις, όπως η αύξηση των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη του ΑΕΠ, η αναμόρφωση των μισθών στον δημόσιο τομέα και η ενίσχυση των γιατρών του ΕΣΥ. Επίσης, προβλέπεται η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από το 2025, καθώς και η αύξηση της αποζημίωσης για νυχτερινή απασχόληση του ένστολου προσωπικού.

Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2024 θα διανεμηθούν ενισχύσεις ύψους 243 εκατομμυρίων ευρώ σε 1,9 εκατομμύρια δικαιούχους, όπως συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, δικαιούχοι επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

dnews.gr

Φωτογραφία: INTIME/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις