Πολύ δύσκολες ώρες πρέπει να πέρασαν χθες το μεσημέρι η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο εκπρόσωπος τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου, που έχουν αναλάβει να επιμελείται ο δεύτερος και να εγκρίνει η πρώτη τις ανακοινώσεις του κόμματος.

Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι όταν το γραφείο τύπου εξέδωσε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες και ατυχείς ανακοινώσεις που έχει κάνει κόμμα στη χώρα, τα τελευταία πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024… αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

Οι τελευταίες δύο λέξεις ξένισαν πολλούς σε πρώτη ανάγνωση. Και σε δεύτερη προκάλεσαν μία θύελλα αντιδράσεων. Δεν ήταν μόνο το ύφος της ανακοίνωσης – σαν δικαστική απόφαση – αλλά και η ουσία. Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο γνωρίζουν ότι τα ανώτατα όργανα των κομμάτων είναι τα συνέδρια και από τη στιγμή που μία τέτοια διαδικασία είναι μπροστά, μόνο αυτό θα πάρει την τελική απόφαση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Δεν χρειάστηκε να περάσει ώρα και αμέσως το κλίμα που διαμορφώθηκε ήταν τόσο βαρύ, που αναγκάστηκε η Κουμουνδούρου να εκδώσει νέα ανακοίνωση για την απόφαση της κεντρικής επιτροπής, χωρίς τις λέξεις «εφαρμοστέα» και «αμετάκλητη».

Στο μεταξύ και έως το βράδυ, είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη επίμαχη ανάρτηση είχε συγκεντρώσει 309 αντιδράσεις, με το 80% αυτών να είναι «έλεος» και… γέλια.
Μαζί και 244 σχόλια, ανάμεσα στα οποία δύσκολα βρίσκει κανείς ένα θετικό, καθώς σχεδόν όλα είναι άγρια επικριτικά.

 

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις