«H Ιταλία έχει μετατραπεί σε πρότυπο προς μίμηση σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στην στάση της χώρας της όσον αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι «η προσέγγιση της Ευρώπης στο μεταναστευτικό άλλαξε, χάρη και στην ιταλική συμβολή», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ιταλία έχει μετατραπεί σε πρότυπο προς μίμηση σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι φέτος, σε σχέση με το 2023, μειώθηκαν κατά 60% οι αποβιβάσεις παράτυπων μεταναστών, ενώ άρχισε να μειώνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους στην θάλασσα.

«Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν άλλες τραγωδίες στην θάλασσα, είναι να αποτραπούν οι αποβιβάσεις και να καταπολεμηθούν οι διακινητές που δρουν χωρίς ενδοιασμούς», τόνισε η Μελόνι.

«Αρχίζοντας από το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της Ιταλίας, θα οργανώνονται άτυπες συναντήσεις των χωρών της Ένωσης στις οποίες το μεταναστευτικό έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Με αναφορά, τέλος, στην έναρξη λειτουργίας των ιταλικών κλειστών κέντρων για αιτούντες άσυλο στην βόρεια Αλβανία, η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε:

«’Αρχισαν να λειτουργούν τα δυο κέντρα στην Αλβανία, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πρόκειται για έναν καινούριο, θαρραλέο δρόμο, που μπορεί να ακολουθηθεί και με άλλες χώρες που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευχαριστώ και πάλι τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και όλη την κυβέρνησή του, που πίστεψαν στην όλη αυτή πρωτοβουλία».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις