Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Ένας από τους συλληφθέντες είχε αθωωθεί πριν από ένα χρόνο

350

Είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο, για τα ίδια αδικήματα, και αθωώθηκε.

Το πρωί της Τρίτης πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας ο υποδιευθυντής, οι τρεις υπάλληλοι της εφορίας, και ο λογιστής προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία ήταν μακρά και εξαντλητική, με τον κάθε ένα εφοριακό να απολογείται για 3 ή 4 ώρες.

Είχε παραπεμθεί και πέρυσι

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA, Ιωάννα Μάνδρου, ο ένας από τους εμπλεκόμενους ήταν γνώριμος των Αρχών.

Συγκεκριμένα, είχε ελεγχθεί και πριν από έναν χρόνο για ανάλογη υπόθεση, αλλά είχε αθωωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοριακός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα δεν έγραφε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις.

Έλεγχος και για το παρελθόν τους

Πλέον, οι Αρχές δεν θα εξετάσουν μόνο τις οκτώ περιπτώσεις εκβιασμών, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 που περιλαμβάνονται στο φάκελο της δικογραφίας, αλλά θα διερευνήσουν και άλλες υποθέσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έλεγχος και σε παλαιότερες υποθέσεις που σχετίζονται με θέσεις που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν.

«Ειδικά ο υποδιοικητής, που ήταν σχετικά καινούργιος στην Κέρκυρα, είχε υπηρετήσει σε πιο σοβαρά πόστα στην περιοχή του Πειραιά, που ελέγχεται πια αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα» τόνισε η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA, Ιωάννα Μάνδρου.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like