Ελικόπτερα «Black Hawk»: Έρχεται η αντικατάσταση των πιλότων από ρομποτικούς “εγκεφάλους”

287

Η Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του σχεδίου

Την δημιουργία αυτόνομων ελικοπτέρων Black Hawk, χωρίς την ύπαρξη πιλότου για την απόδοση κατευθυντήριων οδηγιών, ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Sikorksky.

Η ρωσικής προέλευσης εταιρεία, οι μετοχές της οποίας έχουν εξαγοραστεί από την Lockheed Martin, συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό για τον παραπάνω λόγο και μάλιστα έλαβε βραβείο ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) για το σύστημα που ανέπτυξε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου , η Sikorsky προχώρησε στη δημιουργία ενός πειραματικού ελικοπτέρου Black Hawk με τοποθετημένο έναν ρομποτικό εγκέφαλο εν ονόματι «Matrix» ώστε να γίνουν σχετικές δοκιμές που μέχρι στιγμής μοιάζει να ευδοκιμούν.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η εταιρεία υποστήριξε πως το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025 καθώς προβλέπει ότι «Οι στρατιώτες θα βασίζονται στα ελικόπτερα Black Hawk μέχρι το 2070 και ο εκσυγχρονισμός του αεροσκάφους σήμερα θα αποδώσει καρπούς για δεκαετίες».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like