Παναγιώτης Δουδωνής: Ζητά αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες»

392

Τη συμπλήρωση  της νομοθεσίας ώστε η Βουλή να καλυφθεί και να αναστείλει την καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα των «Σπαρτιατών» ζητά με ερώτησή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής καταγράφει τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη έχουν εκδοθεί κατά των «Σπαρτιάτων», υπενθυμίζει την απόφαση του Αρείου Πάγου απαγόρευσης καθόδου στις ευρωεκλογές  και υπογραμμίζει την ευθεία σύνδεση του κόμματος με τον πρωτόδικα καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη για να ζητήσει την ενεργοποίηση των διατάξεων που ισχύουν για την «Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Δουδωνής υποστηρίζει ότι αφ’ενός η νομοθεσία για τον αποκλεισμό κόμματος από τον Άρειο Πάγο με τις διατάξεις περί εγκληματικής οργάνωσης δεν συμπληρώθηκε ποτέ και αφ’ετέρου η Ολομέλεια θα μπορούσε έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν της απόφασης του Αρείου Πάγου να ορίσει τους «Σπαρτιάτες» ως διάδοχο σχήμα της «Χρυσής Αυγής» και έτσι να δώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών το πράσινο φως ώστε να μην προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like