Πότε και σε ποιον σταθμό θα γίνει- Θα συμμετέχουν ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κ.α. – Προαπαιτούμενο λειτουργίας του μετρό οι ασκήσεις ετοιμότητας

Πλησιάζει η μεγάλη ημέρα για την Θεσσαλονίκη όπου επιτέλους μετά από πολυετή ταλαιπωρία οι συρμοί του μετρό θα εκκινήσουν υποδεχόμενοι τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η 30η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο καθώς όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν τα εγκαίνια της λειτουργίας του μετρό με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα γίνει και μεγάλη γιορτή με συναυλία από τον γνωστό Θεσσαλονικιό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο.

Πέραν αυτού όμως, στις στοές του μετρό Θεσσαλονίκης με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί, δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας να ολοκληρωθούν όλες οι προαπαιτούμενες υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι κανονισμοί ασφαλείας προκειμένου την 30η Νοεμβρίου το μετρό της πόλης να λειτουργήσει κανονικά έχοντας ολοκληρωθεί τα πάντα.

Στα προαπαιτούμενα εύρυθμης λειτουργίας του μετρό είναι και οι ασκήσεις ετοιμότητας για μια σειρά συμβάντων που μπορεί να προκύψουν εντός των στοών του μετρό.

Μια τέτοια mega άσκηση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του thestival.gr αναμένεται να διεξαχθεί στο σταθμό Παπάφη με το σενάριο της άσκησης να προβλέπει τρομοκρατικό χτύπημα στον συρμό του μετρό. Η άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου ενώ θα συμμετέχουν ομάδες διαφόρων διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατροί, νοσηλευτές, το ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κ.α. φορείς.

Η άσκηση χαρακτηρίζεται ως μεγάλης κλίμακας λόγω του σεναρίου που προβλέπει τρομοκρατικό χτύπημα σε βαγόνι του μετρό και εκ των πραγμάτων σε μια τέτοια υπόθεση η εμπλοκή εκατοντάδων ατόμων διαφόρων υπηρεσιών πρέπει να είναι αρμονική και κυρίως αποτελεσματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις εντός των στοών του μετρό για μια σειρά σεναρίων διαχείρισης κρίσεων, προκειμένου οι υπηρεσίες που συμμετέχουν να μπορούν να συντονιστούν ορθά σε διάφορα ενδεχόμενα ενώ η άσκηση με σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος θεωρείται η μεγαλύτερη άσκηση που θα έχει γίνει.

Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί από την εταιρεία THEMA, η οποία αποτελείται από την ιταλική ATM και τη γαλλική EGIS.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την λειτουργό εταιρεία κατά την έναρξη της βασικής γραμμής η συχνότητα των δρομολογίων, θα είναι κάθε 2,5 λεπτά και λίγους μήνες αργότερα, όταν ξεκινήσει και η λειτουργία της επέκτασης προς Καλαμαριά, θα μειωθεί στο 1,5 λεπτό.

Η βασική γραμμή ακολουθεί κυρίως τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δελφών και Σόλωνος.

Το μετρό έχει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και 13 σταθμούς: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία.

ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣH

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις