Οι πραγματικά εντυπωσιακές ικανότητες του Optimus έβαλαν αρκετούς σε υποψίες.

Στην πρόσφατη εκδήλωση Robotaxi της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus. Περιέγραψε το Optimus ως έναν δυνητικό «αυτόνομο βοηθό» που θα μπορούσε να εκτελεί ποικίλες εργασίες και να είναι προσιτό, με τιμή μεταξύ 20.000 και 30.000 δολαρίων.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι το Optimus θα μπορούσε να γίνει «το μεγαλύτερο προϊόν κάθε είδους, ποτέ» και να φέρει μια «εποχή της αφθονίας» με μειωμένο κόστος για τα πάντα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν αρκετά ρομπότ, τα οποία αλληλεπιδρούσαν με το κοινό σερβίροντας ποτά, ποζάροντας για φωτογραφίες και συμμετέχοντας σε απλές συζητήσεις.

Ωστόσο, υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με το πραγματικό επίπεδο αυτονομίας των ρομπότ.

Οι παρατηρητές παρατήρησαν ότι οι υπάλληλοι της Tesla παρακολουθούσαν στενά τα ρομπότ με συσκευές σηματοδότησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπήρχε ανθρώπινος έλεγχος.

Ενώ τα ρομπότ φάνηκε να ανταποκρίνονται φυσικά στις συνομιλίες, κάποιοι παρατήρησαν ασυνέπειες που παρέπεμπαν σε τηλεχειρισμό.

Βίντεο από την εκδήλωση έδειξαν αυτά τα ρομπότ να επιδεικνύουν συμπεριφορές που φαίνονταν πολύ προηγμένες για να είναι καθαρά τεχνητής νοημοσύνης, τροφοδοτώντας τις υποψίες για ανθρώπινη βοήθεια στο παρασκήνιο.

Παρά τους φιλόδοξους ισχυρισμούς του Μασκ, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η παρουσίαση της Tesla αφορούσε περισσότερο τη δημιουργία ενός θεάματος παρά την επίδειξη πραγματικών δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτών, πρότειναν ότι τα ρομπότ βασίστηκαν σε τηλεχειρισμούς και όχι σε πλήρως αυτόνομη τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό οδήγησε στην απογοήτευση ορισμένων παρευρισκομένων και επικριτών, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Tesla υπερεκτίμησε τις τρέχουσες ικανότητες της τεχνολογίας.

Τελικά, ενώ το όραμα της Tesla για τα ανθρωποειδή ρομπότ έχει δυνατότητες, η εκδήλωση έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πόσο κοντά είναι στην επίτευξη ενός πλήρως αυτόνομου ρομποτικού βοηθού και αν η διαφημιστική εκστρατεία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις