Εξηγήσεις για την πρόσφατη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων αστυνομικών της ειδικής μονάδας που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, ζητά η Γιώτα Πούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναφορά της στη Βουλή κάνει λόγο για «φιάσκο» στον τομέα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, επισυνάπτοντας και τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Ε.ΑΣ.Υ.Α), στην οποία καταγγέλλεται η διαρροή.

Όπως δε, αναφέρει, οι αστυνομικοί  που είδαν τα προσωπικά δεδομένα τους να διαρρέουν στους πάντες, δηλώνουν ότι επεξεργάζονται ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, ώστε να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου.

«Και ενώ αναμένεται η Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού στις Ευρωεκλογές, προστίθεται ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα της κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών», τονίζει και διερωτάται πως εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των αστυνομικών και μάλιστα ειδικής μονάδας, ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης ότι τα δικά του δεδομένα προστατεύονται αποτελεσματικά.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις