Καταγγελία Σπίρτζη: Ρουσφετολογικές προσλήψεις σε κρίσιμες ειδικότητες στον σιδηρόδρομο μετά τα Τέμπη

158

«Προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τη ΝΔ, δεν ξέρει κανείς με ποιες διαδικασίες», υπογράμμισε στις καταγγελίες του ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης

Σε καταγγελίες για προσλήψεις «ρουσφέτια της ΝΔ» στον σιδηρόδρομο μετά την τραγωδία των Τεμπών προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, «μετά τα Τέμπη έχουν γίνει προσλήψεις από το παράθυρο, ρουσφετολογικές της ΝΔ, στις κρίσιμες ειδικότητες, που έχουν σχέση και με την τραγωδία των Τεμπών».

«Προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τη ΝΔ, δεν ξέρει κανείς με ποιες διαδικασίες»

Παραθέτοντας, όπως είπε, στοιχεία υπογράμμισε πως «προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τη ΝΔ 60 σταθμάρχες -δεν ξέρει κανείς με ποιες διαδικασίες- 30 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη και 53 κλειδούχοι, 30 στην Αθήνα και 23 στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει ανοίξει μύτη, μετά τα Τέμπη».

Δεν τρέχουν τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για αυτούς που χρειάζεται ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ερωτηθείς για το πώς προκύπτει ότι είναι ρουσφετολογικές οι προσλήψεις και επανέλαβε ότι έγιναν από το παράθυρο. «Έχουν προσληφθεί έξω από τον ΑΣΕΠ, με μπλοκάκια. Ό,τι έχει αναδειχθεί από την τραγωδία των Τεμπών επαναλαμβάνονται τα ίδια», είπε.

Στη συνέχεια ανέφερε, μιλώντας για την υπόθεση της έκδοσης διπλωμάτων, πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε σύσταση στους άνω των 70 να δίνουν πάλι για δίπλωμα οδήγησης. Τον είχαμε αυτόν τον νόμο; Τον είχαμε. Τον ψηφίσαμε εμείς; Τον ψηφίσαμε. Γιατί τον αναίρεσε η ΝΔ; Γιατί ήθελε να εξυπηρετήσει τα κυκλώματα των σχολών οδηγών και στις περιφέρειες διευθύνσεων μεταφορών που βγάζουνε άδειες οδήγησης και ανανέωσης διπλωμάτων πάλι σε γκρίζα ζώνη».

Επίθεση Σπίρτζη σε Κασσελάκη – «Υλοποιούσε το σχέδιο στήριξης του Μητσοτάκη»

Ακόμη, ο Χρήστος Σπίρτζης επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως υλοποιούσε το σχέδιο στήριξης του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Το βιώσαμε 11 μήνες και το σενάριο αυτό έλαβε τέλος. Και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε με όλες αυτές τις ιστορίες στήριξης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του κ. Κασσελάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Τόνισε επίσης πως «αν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης πάει να είναι υποψήφιος του ΚΚΕ θα περάσει την πόρτα. Ο Κασσελάκης είναι ξένο σώμα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι ξένο σώμα στο σύνολο της Προοδευτικής Παράταξης. Δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Δεν έχει ούτε αρχές, ούτε αξίες».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε επίσης πως «αν ήμουν εγώ στην επιτροπή Δεοντολογίας θα είχα ζητήσει αυτεπαγγέλτως να παρέμβει. Και απορώ γιατί δεν έχει γίνει. Η άνθρωποι εκεί κάνουν την δουλειά τους, συναισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους, το έχουν αποδείξει. Νομίζω πως μετά την απόφαση της ΚΕ πρέπει κάτι να κάνουν. Ο πρώτος που στοχοποίησε ο κ. Κασσελάκης ήμουν εγώ».

Όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης:

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like