Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στο νησί μας και κατηγορούνταν ότι διακίνησαν από και προς το εξωτερικό τρία δέματα που περιείχαν συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα βιομηχανικής κάνναβης, η δραστική ουσία της οποίας ξεπερνούσε τα επιτρεπόμενα από τον νόμο όρια.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 42χρονου και του 39χρονου, ασκήθηκε για την υπόθεση αυτή ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της απόπειρας εξαγωγής δέματος, της εισαγωγής και κατοχής και παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία έγινε πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ενώπιον του οποίου και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Μιχάλη Κουντούρη, τους απάλλαξε, κρίνοντάς τους αθώους.

Μάλιστα, ενώπιον του δικαστηρίου προσκομίστηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η περιεκτικότητα σε βιομηχανική κάνναβη στα δύο δέματα που εντοπίστηκαν να έρχονται στη χώρα μας από Αγγλία και Ιταλίδα είναι στα πλαίσια αυτού που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Επίσης, σε ό,τι αφορά το δέμα που πήγαινε για Ιταλία, όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων από τους εμπλεκόμενους, επρόκειτο για λάθος της Ιταλικής εταιρείας, η οποία με υπεύθυνη δήλωσή της αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και το συγκεκριμένο πακέτο εντοπίστηκε ακριβώς την ώρα που γινόταν η επιστροφή του, λόγω του ότι το ποσοστό κάνναβης σε αυτό ήταν άνω του επιτρεπόμενου και νόμιμου ορίου για τη χώρα μας (για την Ιταλία είναι νόμιμο).

Και οι δύο εμπλεκόμενοι τόνισαν στο δικαστήριο, ότι σε καμία περίπτωση «δεν επρόκειτο να ρισκάρουν τη νομιμότητα των επιχειρήσεών τους και ουδέποτε θα παραβίαζαν τους νόμους της πατρίδας τους για ένα λάθος που οφείλεται στην ιταλική εταιρεία» για αυτό και λίγες μέρες μετά από τον εντοπισμό του δέματος από το Τμήμα εκ των Υστέρων Ελέγχων και Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έστειλαν τη δήλωση της ιταλικής εταιρείας με όλες τις διευκρινίσεις.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές στις 18 Ιουνίου 2019, όταν υπάλληλοι του Τμήματος εκ των Υστέρων Ελέγχων και Δίωξης Λαθρεμπορίου, ανακάλυψαν σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Αθηνών, ένα δέμα που θα ταξίδευε από Ελλάδα προς Ιταλία, που περιείχε 8 πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 3.163 γραμμάρια.

Το δεύτερο δέμα εντοπίστηκε στις 2 Ιουλίου 2019 από υπάλληλους του Τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, προερχόμενο από Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε 201 φιαλίδια και φακελάκια με περιεχόμενο ουσία φυτικής προέλευσης, πιθανόν κάνναβης (τελικά δεν ήταν κάνναβη αλλά βότανο ψεκασμένο με κρύσταλλο cbd).

Τέλος, το τρίτο δέμα ήρθε από Ιταλία και εντοπίστηκε στις 15 Ιουλίου 2019 από υπαλλήλους του Τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Το δέμα περιείχε φυτικά αποσπάσματα βάρους 1.400 γραμμαρίων, καθώς και ένα τιμολόγιο στο όνομα του 42χρονου.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις