Έφυγε από τον Α.Π. η δικογραφία! Στην βουλή η άρση ασυλίας για τον βουλευτή Αποστολάκη εξαιτίας του σκανδάλου με τα σαπάκια – αεροπλάνα που «ρούφηξαν» 500 εκατ. ευρώ επί εποχής Καμμένου.


Του ειδικού συνεργάτη

Σε 2 – 3 μέρες θα βρίσκεται στην βουλή.

 
Η δικογραφία για το σκάνδαλο με τα αεροπλάνα – σαπάκια 70 ετών, P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία αγόρασε έναντι 500 εκατ. δολαρίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μέσα στην κρίση και εννιά χρόνια μετά δεν έχουν πετάξει ποτέ και βρίσκονται «αραγμένα» σε κάτι πάρκινγκ της ΕΑΒ. 
 
Ο φάκελος έφυγε πριν από 2 ημέρες από τον Άρειο Πάγο και θα φτάσει στο κοινοβούλιο αφού πρώτα πάρει τις απαραίτητες υπογραφές από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τώρα, το αίτημα του ανώτατου δικαστηρίου αν και αφορά την ίδια απόφαση, θα καλεί τη Βουλή να πάρει δύο ξεχωριστές αποφάσεις.
 
 Για τον ναυαρχούκο Αποστολάκη θα κινηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, εφόσον η Ολομέλεια ψηφίσει υπέρ – που είναι και το πιθανότερο – και έτσι ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί στον φυσικό του δικαστή για τα περαιτέρω.

Για τον δε Πάνο Καμμένο ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της τότε κυβέρνησης που ενδεχομένως εμπλέκεται – θα ζητείται η εκκίνηση της διαδικασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

 
Δηλαδή, τουλάχιστον 30 βουλευτές, εφόσον κρίνουν ότι η δικογραφία περιέχει σαφείς αποδείξεις ή αποχρώσες ενδείξεις, μπορούν να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των φερόμενων αδικημάτων είναι η απιστία, η δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 
 
Τα δύο τελευταία θεωρούνται διαρκή και δεν παραγράφονται. Ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα, ποιος θα πει όχι σε μία προανακριτική για μία τέτοια σκανδαλάρα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή οι τόσο ξέμπαρκοι ανεξάρτητοι βουλευτές;

Απορώ και για την στάση της Ελληνικής Λύσης που έχει πρώτο βιολί τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο που ως γνωστών τους συνδέει η κουμπαριά με τον π. υπουργό Εθνικής Άμυνας. Τώρα βέβαια, που ο Βελόπουλος τρέχει και δεν φτάνει με όσα αποκαλύπτονται για βουλευτή του μάλλον θα «πουλήσει» νύχτα τον Παπακυριακόπουλο (αν τολμάει βέβαια).

 
Πάντως μέχρι σήμερα για το σκάνδαλο αυτό δεν έχει βγάλει άχνα όπως ήδη σας έχω ενημερώσει.
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις