Ο ευρηματικός τρόπος με τον οποίο οι φοιτητές στα Χανιά καυτηριάζουν το πρόβλημα της στέγασης.

Φοιτητές στα Χανιά έστησαν σκηνή στο χώρο του Πολυτεχνείου αναδεικνύοντας με τον ιδιαίτερο τρόπο αυτό το πρόβλημα της ανεύρεσης στέγης που αντιμετωπίζουν λόγω των υψηλών ενοικίων.

Εκτός από τα υψηλά ενοίκια στις πόλεις που υπάρχουν πανεπιστήμια οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι και με ακόμη ένα πρόβλημα. Οι θέσεις για τις εστίες στις οποίες μπορούν να κάνουν αίτηση οι φοιτητές είναι λίγες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός όλων των αιτήσεων. Έτσι πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εργάζονται με πλήρες ωράριο προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τα χρόνια των σπουδών.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο zarpanews, oι φοιτητές, προχώρησαν σε κατάληψη και έστησαν και σκηνές εντός του κτιρίου για να καυτηριάσουν το πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια στα Χανιά, ενώ προανήγγελλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Προλάβετε: Νοικιάζεται ημιεπιπλωμένη σκηνή εντός του Πολυτεχνείου, μόνο 500 ευρώ, εξαιρούνται ρεύμα, νερό και ίντερνετ», ήταν το «μήνυμα» των φοιτητών πάνω σε μία σκηνή.

Το φοιτητικό στεγαστικό πρόβλημα

Οι φοιτητές μέσω νέων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ετοιμάζονται να οδηγήσουν στα άκρα τη σύγκρουση με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσα στον ορίζοντα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 304 θέσεις στην εστία για περίπου 6.000 φοιτητές» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Μαράκης: «Δεν θα επιτρέψουμε να φύγει κανείς φοιτητής από τα Χανιά επειδή δεν έχει σπίτι. Καλούμε την Πρυτανεία να πάρει μέτρα ενοικιάζοντας δωμάτια ξενοδοχείων για φοιτητές ή δίνοντας επίδομα στέγασης. » τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να δουλεύω full time για να χρηματοδοτώ τις σπουδές μου και να στηρίζω την οικογένεια μου. Μας λένε ότι εδώ δεν είναι ούτε ορφανοτροφείο, ούτε προσφυγική δομή. Αυτή είναι η απάντηση», είπε χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr ένας φοιτητής.

Δείτε εικόνες:

DSC09249_4691d.jpg

00hania_2c1a6.jpg

01hania_a2cdf.jpg

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις