Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου που βρίσκονται κοντά σε δύο κτίρια στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγια, να εκκενώσουν, καθώς προετοιμάζουν αεροεπιδρομές

Οι IDF έκαναν γνωστό ότι κατεδάφισαν υπόγειο κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ, στο βαθύτερο σημείο μέσα στον Λίβανο που έχουν επιχειρήσει μέχρι σήμεα, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη χερσαία τους επιχείρηση.

Τα στρατεύματα της 98ης Μεραρχίας πραγματοποίησαν επιδρομή στο διοικητήριο της Χεζμπολάχ, το οποίο, σύμφωνα με τον στρατό, περιλάμβανε εξοπλισμό παρακολούθησης που παρατηρούσε ισραηλινές πόλεις στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα και υλικό πληροφοριών.

Οι IDF δεν αποκάλυψαν το ακριβές σημείο στο νότιο Λίβανο, που ήταν εγκατεστημένο το συγκεκριμένο κέντρο διοίκησης ή άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Παράλληλα, κάλεσαν τους πολίτες του Λιβάνου που βρίσκονται κοντά σε δύο κτίρια στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγια, που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ, να το εκκενώσουν άμεσα, καθώς επίκεινται αεροπορικές επιδρομές.

#عاجل ‼️ انذار عاجل إلى سكان الضاحية الجنوبية وتحديدًا المتواجدين في المباني المحددة في الخريطتيْن والواقعة في حارة حريك

🔴أنتم متواجدون بالقرب من منشآت ومصالح تابعة لحزب الله حيث سيعمل ضدها جيش الدفاع على مدى الزمني القريب
🔴من أجل سلامتكم وسلامة أبناء عائلتكم عليكم اخلاء هذه… pic.twitter.com/JhfeEIwB0T

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) October 19, 2024

Μάλιστα, δημοσιεύουν – στην αραβική γλώσσα – χάρτες μαζί με την ανακοίνωση, στην οποία ζητούν από τους πολίτες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από τις τοποθεσίες αυτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις