Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Ισραήλ για την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ και ήρθε μία διπλή απότομη προσγείωση.

Αρχικά, η επίθεση με drones στο εξοχικό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Καισαρεία, που έδειξε ότι το σύστημα ασφαλείας τους δεν είναι άτρωτο και από την άλλη, οι διαρροές από το Πεντάγωνο, με απόρρητα έγγραφα για την επικείμενη επίθεση στο Ιράν.

Το Iron Dome αποδείχθηκε… άχρηστο, αφού τα drones της Χεζμπολάχ, πέρασαν αρχικά απαρατήρητα, διανύοντας 70χλμ μέσα στη περιοχή του Ισραήλ. Παρά το ότι μαχητικά ελικόπτερα παρακολουθούσαν την πορεία τους, αυτά έσκασαν στην Καισάρεια και προκάλεσαν ορισμένες υλικές ζημιές στην εξοχική κατοικία του Νετανιάχου, όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες. Ηδη αξιωματούχοι ζητούν να γίνει έρευνα για τον «θόλο» που όπως φαίνεται… μπάζει.

Το χτύπημα αυτό έφερε ξανά στο Ισραήλ φωνές για να γίνει άμεσα η επίθεση στο Ιράν. Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε υπαίτια για την «απόπειρα δολοφονίας» του την Τεχεράνη, σε μια επίθεση όπου ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν βρίσκονταν καν εκεί.

Ωστόσο, το Ιράν διέψευσε πως ενεπλάκη στην επίθεση με τα drones και είπε πως η Χεζμπολάχ ήταν αυτή που επιτέθηκε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Εδειξαν το πραγματικό πρόσωπό τους» είπε.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε σήμερα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, επανεξετάζοντας προσαρμογές θέσης των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβανομένης της πρόσφατης ανάπτυξης ενός αντιπυραυλικού συστήματος προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Ισραήλ απέναντι σε περιφερειακές απειλές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Πεντάγωνο, μετά την επίθεση στο εξοχικό του Νετενιάχου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ζητούν να ληφθεί το περιστατικό ως είχε, δηλαδή ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού και να επιτεθούν. Ωστόσο, τα σχέδια του Ισραήλ για το πώς θα επιτεθεί στο Ιράν… διέρρευσαν λίγες ώρες αργότερα και έχουν δημιουργήσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ψάχνουν να βρουν πώς βγήκαν μέσα από το Πεντάγωνο δύο απόρρητα έγγραφα που δείχνουν τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν, αντίποινα τα οποία υποτίθεται θα πράξει πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Η διαρροή αυτή ωστόσο ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις