Σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια δόθηκε από τον Έλον Μασκ η δεύτερη επιταγή ύψους 1 εκατομμυρίου σε ψηφοφόρο που υπέγραψε «υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της οπλοκατοχής»

Ο Μασκ έχει δεσμευτεί να ξοδεύει ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, για να προωθήσει το διαδικτυακό ψήφισμα που υπέβαλε ο ίδιος υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, αιτήματα που προωθεί η καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Για να δώσει κίνητρο στους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα, ο δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε να δίνει καθημερινά το ποσό – μαμούθ σε έναν τυχερό υποστηρικτή του αιτήματός του.

«Ελπίζω να τη βγάλω καθαρή σήμερα. Βάσει όσων ακούω, μπορεί και όχι. Κάνουν όλοι πλάκα μέχρι κάποιος να χάσει ένα αυτί ή ένα μάτι. Ελπίζω να μην πυροβοληθώ» είπε ο Μασκ θυμίζοντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ που σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου κατά τη διάρκεια μιας εκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών κοντά στο Μπάτλερ.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει την ασφάλειά του προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει σύντομα έναν σωσία του.

Την επιταγή του 1 εκατομμυρίου έλαβε η Κριστίν Φίσελ, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της.

Την πρώτη επιταγή ελαβε ψηφοφοφόρος του Τραμπ ονόματι Τζον Ντρέερ, σε εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Μασκ με στόχο να συγκεντρώσει υποστήριξη για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

«Σας ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πραγματικά ό,τι κάνετε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε. Τα πλούτη και η ευθύνη που χρησιμοποιείται για την ελευθερία του λόγου και σας ευχαριστούμε πολύ» είπε στον Μασκ η Φίσελ.

Ο Μασκ ίδρυσε την America PAC, μια οργάνωση πολιτικής δράσης που έχει στόχο να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία. Η οργάνωση βοηθάει στην κινητοποίηση και την εγγραφή ψηφοφόρων για να ψηφίσουν τον Τραμπ σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Η κίνηση αυτή του Μασκ έχει προκαλέσει, πάντως, αντιδράσεις με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία μοιράζοντας χρήματα τόσο κοντά στις εκλογές και άλλους να τον χαρακτηρίζουν – όπως και τον Τραμπ -κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι η προσφορά του Μασκ αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις αποκαλούμενες swing states, την Πενσιλβάναια, την Τζόρτζια, την Αριζόνα, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσκιν και τη Βόρεια Καρολίνα.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις