Για περισσότερο από δέκα μήνες ζούσε ζωή χαρισάμενη ένα ζευγάρι Ελλήνων παραχαρακτών, οι οποίοι εξαπατούσαν τράπεζες και ανταλλακτήρια δίνοντάς τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 δολαρίων και εισπράττοντας την αξία τους σε ευρώ.

Η δράση τους που είχε ξεκινήσει στα τέλη του 2023 αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν τους παραχαράκτες στην πόλη της Ηπείρου το πρωί της Παρασκευής, τους πέρασαν χειροπέδες και έκαναν έρευνα στο σπίτι τους, όπου κατέσχεσαν 71 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, καθώς και 1.200 ευρώ που είχαν ανταλλάξει.

Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι οι δράστες προμηθεύονταν από άγνωστο συνεργό τους τα πλαστά δολάρια και τα αντάλλαζαν με ευρώ σε καταστήματα τραπεζών ή σε ανταλλακτήρια στη Θεσσαλονίκη. Ως τώρα, εξακριβώθηκε ότι είχαν ανταλλάξει συνολικά 245 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 24.500 δολαρίων και είχαν τσεπώσει συνολικά 21.970 ευρώ.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση του προμηθευτή των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις