Λίβανος: Οι IDF δεν έπληξαν το νοσοκομείο Αλ Σάχελ – «Δεν υπάρχει θησαυροφυλάκιο», λέει ο διευθυντής

336

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Αλ Σαχέλ μετά τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού πως από κάτω κρύβονται…500 εκατομμέυια δολάρια της Χεζμπολάχ!

Το Νοσοκομείο Σάχελ στα νότια προάστια της Βηρυτού εκκενώνεται, μετά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι κάτω από το νοσοκομείο κρύβεται υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Φάντι Αλαμέχ, διέψευσε την πληροφορία ότι εκεί κρύβονται χρήματα της οργάνωσης και κάλεσε τον στρατό του Λιβάνου να ελέγξει το κτίριο, ώστε να αποδειχθεί ότι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.

O διευθυντής υπογράμμισε πως το νοσοκομείο είναι ουδέτερο.  Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε φόβους, μετά τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν πλήγματα κατά της Χαμάς, αλλά και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα και το νοσοκομείο.

Το μισό δισεκατομμύριο δολάρια της Χεζμπολάχ σε χρυσό και μετρητά…

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εκεί φυλάσσεται ποσό ύψους μισού δισ. δολαρίων! Η στρατηγική μοιάζει πολύ με αυτή κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, με περισσότερους από 300 νεκρούς πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, διαβεβαίωσε πάντως ότι το Ισραήλ δεν θα πλήξει το νοσοκομείο Σάχελ,. «Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί το συγκρότημα, όπως βλέπετε», είπε. «Ωστόσο, δεν θα πλήξουμε το ίδιο το νοσοκομείο».

Οι βομβαρδισμοί εναντίον νοσοκομείων είναι παράνομοι κατά το διεθνές δίκαιο. Χτυπήματα εναντίον νοσοκομείων έχουν λάβει χώρα πολλές φορές στη Γάζα.

 

IDF: Εντοπίσαμε καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από νοσοκομείο της Βηρυτού με 500 εκατ. δολάρια

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, «το καταφύγιο τοποθετήθηκε σκόπιμα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό» και συμπλήρωσε ότι: «Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ».

Αποκάλεσε το καταφύγιο ως «το καταφύγιο του Χασάν Νασράλα».

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, είπε πάντως ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να επιτίθεται εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού στην Νταχίγια».

Το νοσοκομείο θα εκκενωθεί και θα το ελέγξει ο στρατός

Ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Σαχέλ, το οποίο βρίσκεται στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε την εκκένωση του νοσοκομείου.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Χεζμπολάχ κατασκεύασε ένα «τεράστιο καταφύγιο» κάτω από το νοσοκομείο, όπου η ομάδα «συσσωρεύει επί του παρόντος μετρητά», καλώντας τον λιβανέζικο στρατό να το επισκεφθεί.

Το Ισραήλ έπληξε εν τω μεταξύ σχεδόν δώδεκα υποκαταστήματα ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος το οποίο, σύμφωνα με το Ισραήλ, χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση επιθέσεων, αλλά στο οποίο πολλοί απλοί άνθρωποι διατηρούν τις αποταμιεύσεις τους.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε γραφιστικά και σχεδιαγράμματα, ισχυριζόμενος πως τα λεγόμενά του είναι αλήθεια.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like