Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τον πρώτο γύρο των αλλαγών του ΠΑΣΟΚ έφεραν και την πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στον αρχηγό του Κινήματος και τον Χάρη Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μέσω κύκλων είχε ενστάσεις για το «λίφτινγκ» στο κόμμα αλλά και για την τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στον Πολιτικό Σχεδιασμό.

Τα τηλεφωνήματα και οι κόντρες

Πριν βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα που ανέλαβαν τις θέσεις στο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με όλους. Μέσα σ’ αυτούς και ο Χάρης Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε στον δήμαρχο της Αθήνας τις προθέσεις του με τον τελευταίο να μην προβάλει καμία ένσταση ή να σχολιάζει κάποιες από τις αλλαγές.

Κύκλοι του Χάρη Δούκα από την άλλη υποστηρίζουν ότι ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε διστακτικός σε κάποιες αλλαγές του Νίκου Ανδρουλάκη χωρίς όμως να τις κατονομάζουν. Βέβαια, οι διαρροές λίγο αργότερα φανερώνουν ότι ο κ. Δούκας διαφώνησε με την τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Μεταξύ άλλων στην διαρροή κύκλων του ο Χάρης Δούκας ανέφερε:

H σύσταση του Πολιτικού Κέντρου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση

Στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη

Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη απαντούσε: «είναι προφανές ότι οι αποφάσεις του Προέδρου υπηρετούν την ενότητα και την συστράτευση όλων των στελεχών. Διαρροές που συντηρούν αχρείαστα το προεκλογικό κλίμα δεν βοηθούν».

To παρασκήνιο της επιλογής

Οι τρεις αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρίσκονται στο Πολιτικό Κέντρο που ανακοίνωσε. Διπλά ενισχυμένη βγαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου γιατί όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα αναλαμβάνει τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, ενώ ο Παύλος Γερουλανος θα είναι ο πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος με τον Δημήτρη Μάντζο να ακολουθεί δεύτερος. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέλαβε ο Δημήτρης Μπιάκης του οποίου αναγνωρίζεται η δουλειά που έχει προσφέρει συνολικά.

Οσον αφορά τους άλλους δύο αντιπάλους του στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης θα είναι τομεάρχης σε θέματα Άμυνας και η Νάντια Γιαννακοπούλου σε θέματα Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι επίσης τομεάρχης στον τομέα της Οικονομίας για το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος έχει και το βάρος της διασύνδεσης της κοινωνίας με το κόμμα ενώ αναπληρώτρια θα είναι η Όλγα Μαρκογιαννάκη. Ρόλο συντονιστή της ομάδας Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει ο Λευτέρης Καρχιμάκης. Και οι τρεις προαναφερθέντες ήταν υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στις πρόσφατες ευρωπαϊκές κάλπες.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις