ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωομάδα Ελληνικής Λύσης Θέμα: Καταψήφιση της χρηματοδοτικής στήριξης στην Ουκρανία

Η Ευρωομάδα της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος και Γαλάτω Αλεξανδράκη, καταψήφισαν τη χρηματοδοτική στήριξη στην Ουκρανία που προτάθηκε στο Ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (22.10.2024), με τίτλο «Θέσπιση του μηχανισμού δανειακής συνεργασίας της Ουκρανίας και παροχή εξαιρετικής μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ουκρανία», το οποίο ζητάει:

1. Τη συνέχιση της δέσμευσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ, από τα οποία παράγονται έκτακτα έσοδα.

2. Την παροχή Μακροπρόθεσμης Χρηματοπιστωτικής Στήριξης στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 35 δισ. ευρώ, για την κάλυψη αναγκών του ουκρανικού προϋπολογισμού που προσεγγίζουν τα 45 δισ. ευρώ.

3. Η Ουκρανία δε θα αναγκαστεί να αποπληρώσει το δάνειο απ’ ευθείας, αλλά οι αποπληρωμές θα γίνονται από τους τόκους, από τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Η Ελληνική Λύση διαφωνεί με την ψυχοπολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τη συμμετοχή σε έναν πόλεμο «ατλαντικής» εμπνεύσεως και συμφερόντων.

Θεωρεί ότι την ώρα που οι χρηματοδοτικές ανάγκες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ είναι τεράστιες, η στήριξη σε έναν πόλεμο που εντείνει τα οικονομικά μας προβλήματα είναι παράλογη. Υπογραμμίζουμε ιδίως την πλήρη ευρωπαϊκή αδιαφορία για την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Λύση στηρίζει τα διαχρονικά ελληνικά συμφέροντα στην εξωτερική πολιτική και τον εξορθολογισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής και εναντιώνεται στη στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία, ως ένα μέτωπο που σίγουρα δεν αφορά την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις