Η πίτσα Νο 40 ήταν μακράν ένα από τα πιάτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ένα εστιατόριο στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ, μέχρι που η αστυνομία ανακάλυψε το μυστικό συστατικό της επιτυχίας της: η κοκαΐνη.

Οι αρχές λένε ότι η αποκάλυψη του συστήματος διακίνησης ναρκωτικών τους επέτρεψε να συντρίψουν ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Περίπου 150 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων των επίλεκτων μονάδων, την περασμένη εβδομάδα έκαναν έρευνα σε 16 ακίνητα σε εννέα πόλεις, συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεσαν όπλα που βρέθηκαν σε κρύπτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο επιθεωρητής Michael Graf von Moltke είπε ότι η αστυνομία είχε στο στόχαστρό της την πιτσαρία, σε μια δημοφιλή περιοχή της πόλης, από τον Μάρτιο, όταν μια συνηθισμένη επιθεώρηση τροφίμων βρήκε το ναρκωτικό στην κουζίνα. Οι ερευνητές ναρκωτικών έθεσαν την επιχείρηση υπό παρακολούθηση και παρατήρησαν ότι η πίτσα Νο 40 ήταν η αγαπημένη των πελατών.

«Ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς πίτσες», δήλωσε ο Von Moltkesaid. Κάτω από κάθε πίτσα τοποθετούνταν ένα πακέτο κοκαΐνη. «Αυτό ήταν νέο για εμάς και μας εξέπληξε γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί για εγκλήματα ναρκωτικών».

Το διαφημιστικό σλόγκαν της πιτσαρίας ήταν «Σου παραδίδουμε τα πάντα στο σπίτι», ενώ δεν ήταν σαφές τι χρέωνε η ​​επιχείρηση για το Νο 40. «Ακόμα κι αν γνωρίζαμε, δεν θα το λέγαμε», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν για να ανακρίνουν τον 36χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος, ο Κροάτης υπήκοος φέρεται να πέταξε έξω από το παράθυρο μια τσάντα γεμάτη ναρκωτικά. «Έπεσε στα χέρια των αστυνομικών», είπε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και ακριβά ρολόγια και ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και μαχαίρια που πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος του οπλοστασίου της συμμορίας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις