Τρυφερές και πεντανόστιμες μπουκίτσες, σαν λουκουμαδάκια, γεμιστές με πουρέ και κομματάκια μήλου, με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες και τυλιγμένες σε κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Ένα επιδόρπιο, ιδανικό για απογευματινό σνακ ή για γλυκό κλείσιμο ενός γεύματος, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά για τη Συνταγή

1 μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

1 αυγό μεγάλο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

100 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας

Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα (ιδανικά 500ml φιστικέλαιο)

Ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεφλουδίστε το μήλο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Ραντίστε το με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και αφήστε το στην άκρη.

2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το πιρούνι το αυγό μαζί με το μέλι και έπειτα προσθέστε το γάλα και τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.

3. Ρίξτε τα κομματάκια μήλου και ανακατέψτε για λίγο με ένα ραβδομπλέντερ (ώστε να γίνει η ζύμη πιο μαλακή), χωρίς όμως να πολτοποιήσετε όλη την ποσότητα του μήλου. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ενσωματώστε τις απαλά στη ζύμη με μια σπάτουλα σιλικόνης.

4. Ζεστάνετε άφθονο σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, πάρτε ένα κουτάλι του γλυκού και ρίξτε μερικές κουταλιές απευθείας στο λάδι που καίει. Μην παραφορτώνετε το τηγάνι, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Γυρίστε τις με μια τρυπητή κουτάλα, για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα και, μόλις χρυσίσουν, βγάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.

5. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για την υπόλοιπη ζύμη, πασπαλίστε τις τηγανίτες όσο είναι ζεστές με κανελοζάχαρη και είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!

Συμβουλή

Αντί για σταγόνες σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες που θα μουλιάσετε σε λίγο ζεστό νερό για λίγα λεπτά και έπειτα θα τις στραγγίσετε καλά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις