Το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι η αποτυχία της κυβερνητικής της πολιτικής- Έχουν κατασκευάσει μια δική τους φανταστική εικόνα για τη ζωή των πολιτών!

Ο …Κανένας προελαύνει. «Κανένας» καταλληλότερος για πρωθυπουργός, «Κανένας» τώρα καταλληλότερος και για υπουργός!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΑLCO για την τηλεόραση του Alpha ο …Κανένας κάνει πλέον θραύση, είναι η ανερχόμενη «πολιτική δύναμη» στη χώρα!

Ο «Κανένας» είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 37%, μεγαλώνοντας την απόσταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (27%), ενώ ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5% και ο Στέφανος Κασσελάκης (που μετριέται αν και δεν είναι αρχηγός κόμματος) με 4%!

Ο «Κανένας» όμως είναι ο πλέον επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης καθώς συγκεντρώνει το 51% των απαντήσεων στο σχετικό ερώτημα. Ακολουθούν ο Νίκος Δένδιας με 26%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 13% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης παρά το «θαύμα» της οικονομίας συγκεντρώνει μόλις το 4%, μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που όμως έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας. Σημειώνεται πως υπουργοί που διεκδικούν να είναι «δελφίνοι», όπως πχ η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, σχεδόν δεν ανιχνεύονται. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ ο «Κανένας» συγκεντρώνει το 20% και τον περνούν μόνο ο Νίκος Δένδιας με 48% (αδιαμφισβήτητος «δελφίνος») και ο Κυριάκος Πιερρακάκης (που έχει τη δυναμική του μέλλοντος) με 24%, ενώ τον πλησιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης με 15%.

Και η δημοσκόπηση της ΑLCO δείχνει πως το κύριο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η πολιτική της. Οι ευρωεκλογές έστειλαν το ηχηρό μήνυμα της αλλαγής πολιτικής. Το Μαξίμου θεώρησε πως το μήνυμα ήταν να τρέξει …πιο γρήγορα την πολιτική της! Η έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα (ΕΔΩ) έδειξε πως το 44% ίσα που τα καταφέρνει να βγάλει πέρα το μήνα και το 40% πως τα λεφτά δεν φτάνουν μέχρι να τελειώσει ο μήνας και ο πρωθυπουργός απαντά με …επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν που ακόμα δεν έχει καταδεχθεί να απαντήσει. Σκέτη κοροϊδία: Η ισχυρή κρατική παρέμβαση θεωρείται σαφώς πιο αναγκαία και αποτελεσματική από την αυτορρύθμιση της αγοράς για την μείωση των τιμών, ενώ οι προσδοκίες παρέμβασης για τη συγκράτηση των τιμών αφορούν πρωτίστως το εθνικό επίπεδο (την κυβέρνηση) και δευτερευόντως το ευρωπαϊκό (Κομισιόν) ή την αγορά (επιχειρήσεις). Στη ΔΕΘ οι «αυξήσεις» στις συντάξεις (2-3%, κάτω δηλαδή από τον πληθωρισμό) παρουσιάστηκαν ως μεγάλο μέτρο. Και μάλιστα παρουσιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης μέσω διαρροές …δέκα φορές πριν τις εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, εξειδικεύτηκαν από τον αρμόδιο πρωθυπουργό 3-4 φορές μετά την εξαγγελία τους και από τότε ενόψει της αύξησής τους την 1η του Γενάρη υπήρξαν και καμιά εικοσαριά πρωτοσέλιδα από το τι «θα» πάρουν οι συνταξιούχοι,. Συνταξιούχοι που θα χάσουν από τις αυξήσεις αυτές νέο μέρος της αγοραστικής τους δύναμης, καθώς οι αυξήσεις σε φάρμακα και τρόφιμα είναι πολύ μα πολύ μεγαλύτερες!

Μεγάλες εξαγγελίες που τις περισσότερες φορές δεν υλοποιούνται, συνεχείς προαναγγελίες «μεταρρυθμίσεων» για το 2026-7, δημοσιογράφοι που κάνουν καριέρα με τους …«μπλε φακέλους» που δίνει ο πρωθυπουργός στους υπουργούς- όλα τόσο ξένα από τους πολίτες και τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Η κατάσταση στην κοινωνία καθίσταται εκρηκτική και καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αποσυντίθεται, μέρος των πολιτών απογοητεύεται και ιδιωτεύει και άλλο οδεύει προς την ακροδεξιά. Η ΝΔ, παρά τη στήριξη από τη μεγάλη πλειοψηφία των κυρίαρχων μέσων, δυσκολεύεται δημοσκοπικά να φτάσει το ποσοστό των εκλογών. Έτσι ο «Κανένας» όλο και αυξάνει τα ποσοστά του. Είτε ως …καταλληλότερος για πρωθυπουργός, είτε πλέον και ως καταλληλότερος για υπουργός

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις