Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρές επιθέσεις όσον αφορά τη μεγάλη φωτιά στην Αττική αλλά και στην Κορινθία

Σε θέσεις μάχης μπαίνουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς στις 11 το πρωί ξεκινά η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και ότι θα προσέλθει στην Ολομέλεια προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης και παράλληλα να «απολογηθεί» για τη φωτιά, που έφτασε μέχρι τα Βριλήσσια και ουσιαστικά πέρασε στον αστικό ιστό.

 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να περάσει πλέον στην επίθεση, επιχειρώντας να στριμώξει τον πρωθυπουργό για τις όποιες αρρυθμίες εμφανίστηκαν και φέτος. Θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολλοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κόντρα των δύο.

 

Επίσημη… πρώτη θα είναι και για τον νέο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με τον Πρωθυπουργό. Έντονη φυσικά αναμένεται να είναι και η κριτική των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι οποίο εδώ και καιρό περιμένουν τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή.

Η γραμμή που θα ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρές επιθέσεις όσον αφορά τη μεγάλη φωτιά στην Αττική αλλά και στην Κορινθία και μοναδικό του όπλο θα είναι το γεγονός ότι η Πολιτική Προστασία, αν εξαιρέσει κανείς αυτές τις δύο περιπτώσεις δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Όπως άλλωστε είχε υποστηρίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, «ο μέσος όρος των καμένων στρεμμάτων, παρότι είχαμε πολύ περισσότερες πυρκαγιές και πολύ χειρότερες συνθήκες, είναι σχεδόν 30% μικρότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών». Παράλληλα, θα σταθεί στο γεγονός ότι αυξήθηκαν τα κονδύλια φέτος για την αντιπυρική περίοδο, μέτρα τα οποία ωστόσο δεν απέδωσαν στο βαθμό που θα περίμενε η κυβέρνηση, καθώς δύο φωτιές έκαψαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Το μπρα ντε φέρ κυβέρνηση – αντιπολίτευση -έστω και ετεροχρονισμένα- για τις φωτιές αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως τα απόνερα αυτού.

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις