Η αντιπαράθεση αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συζήτηση για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση θα πρέπει να αναμένουμε σήμερα στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές.

Η γάτα με ενημέρωσε από τη στιγμή που είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν στην ολομέλεια μετά το καλοκαίρι, προφανώς και η συζήτηση θα συμπεριλάβει και άλλα θέματα όπως η ακρίβεια και πιθανώς τα ελληνοτουρκικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες που είχαν και σαν αποτέλεσμα οι καμένες εκτάσεις το 2024 να είναι κατά 33% λιγότερες από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, παρά τους ισχυρούς καύσωνες και την παρατεταμένη ξηρασία, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα υπάρξει και εφησυχασμός.

Εξάλλου μεγάλες καταστροφές σε περιαστικά δάση και οικισμούς είχαμε και φέτος. Από εκεί και πέρα επειδή θα υπάρξουν και δευτερολογίες θεωρείται βέβαια η αντιπαράθεση για τα θέματα της οικονομίας, της υγείας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.

Όσον αφορά πάντως τις επερχόμενες επαφές με την Άγκυρα η γάτα μου αποκάλυψε πως η χθεσινή ενημέρωση του Γεραπετρίτη προς τα πολιτικά κόμματα διεξήχθη γενικά σε καλό κλίμα.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση πάντως αν στη σημερινή συζήτηση επαναληφθούν οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για μυστική διπλωματία.

Όσον αφορά την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την συμφωνία με τα σούπερ μάρκετς για μείωση των τιμών σε συγκεκριμένα ήδη τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο αλλά και την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με τα επιδόματα που θα δοθούν τα Χριστούγεννα.

Αν αυτά φτάσουν πάντως να ανακουφίσουν την κοινωνία αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Κλείνοντας και επειδή έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να μην ανοίξει τώρα αυτό το θέμα, η γάτα δίνει τις περισσότερες πιθανότητες στον σημερινό Πρόεδρο της Βουλής Τασούλα ενώ επικρατέστερος να τον διαδεχθεί στο κοινοβούλιο μου λέει πως είναι ο Πλακιωτάκης. Μέχρι τότε πάντως έχουμε καιρό και πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Δημήτρης Κοτταρίδης

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις