Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκονται οι γονεϊκοί κύκλοι στο Ρέθυμνο, μετά τα συνεχόμενα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε κύκλους ανηλίκων ανά την επικράτεια. Οι κύκλοι της μαθητικής βίας ξεσπούν ξαφνικά και ούτε οι Ρεθυμνιώτες γονείς, ούτε οι δάσκαλοι κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Το ψάχνουν…

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τα βίντεο ντοκουμέντο από την υπόθεση της 14χρονης στη Γλυφάδα, αλλά και τα ηχητικά μηνύματα που έστειλε η παρέα μεταξύ της, τα οποία συγκλονίζουν: “Αν δεν την σκοτώσω αύριο, να με φτύσετε”…

Για αυτό ακριβώς και οι γονείς του Ρεθύμνου δεν εφησυχάζουν, εξακριβώνουν αν υπάρχουν και στα Ρεθυμνιώτικα σχολεία εστίες μαθητικών εντάσεων. Η Έλενα Δραμιτινού, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου επισημαίνει στο Daynight.gr:

“Βεβαίως και υπάρχει ανησυχία γιατί και στο Ρέθυμνο υπήρξανε φαινόμενα παραβατικής βίας. Και τον Απρίλιο είχαμε κάνει μια συζήτηση με επιστήμονες όπου εκεί μεταφέρθηκε η έντονη ανησυχία όλων μας.”

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν προκύψει περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών και οι γονείς προσπαθήσουν να το συγκαλύψουν για να προφυλάξουν το παιδί τους η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων τονίζει με έμφαση:

“Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Μιλάμε για νέα παιδιά. Εδώ χρειάζεται μια διαπαιδαγώγηση. Δεν μπορεί να είναι ένας ψυχολόγος σε 5 σχολεία.”

H καθημερινότητα στα σχολεία του Ρεθύμνου περιπλέκεται όταν υπάρχουν αναφορές για μαθητές που μπαίνουν στον σχολικό χώρο έχοντας σουγιαδάκια ή στιλέτα πάνω τους. Η Έλενα Δραμιτινού επισημαίνει σχετικά: “Φυσικά και η παρουσία των παιδιών με σουγιαδάκια και στιλέτα είναι επικίνδυνη μέσα στο σχολείο. Στις σημερινές συνθήκες η βαρβαρότητα που βιώνουν τα παιδιά είτε στο σχολείο είτε στην οικογένειά τους τους προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια. Πάρα πολλές οικογένειες δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα. Και άμα βλέπουν να κυριαρχούν οι αξίες του ισχυρού, η πεποίθηση πως ο πλούσιος είναι καλύτερος από τον φτωχό… όλα αυτά ωθούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν εργαλεία και να βρίσκουν τρόπους να ξεσπάσουν.”

Τέλος, η κα. Δραμιτινού επισημαίνει πως οι ελλείψεις, η απαξίωση και ο υποβιβασμός της σχολικής ζωής προκαλεί οργή και εκρήξεις αγανάκτησης: “Το Ρέθυμνο είναι μια μικρή πόλη με ταξικές διαφορές. Όμως αυτό που εντείνει τις επιθετικές συμπεριφορές των παιδιών  είναι το στοίβαγμα σε μικρές αίθουσες όπως τα 30 παιδιά στο 1ο ΕΠΑΛ. Και οι ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό: δεν υπάρχουν ούτε ψυχολόγοι, ούτε κοινωνιολόγοι ούτε νοσηλευτές. Όλη αυτή η απαξίωση της σχολικής ζωής, γεννά αντιδράσεις από τη νέα γενιά.”

daynight.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις