Η απόγνωση του επιχειρηματία που παράγει το τσίπουρο «Βασιλιά» για τις συνθήκες στο χωριό Ζεμενό οι κάτοικοι του οποίου από τον Ιούλιο λένε το νερό… νεράκι

Το Ζεμενό Αράχωβας, ένας μικρός οικισμός στην καρδιά της Βοιωτίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης νερού, γεγονός που έχει πλήξει όχι μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις. Η κρίση στην υδροδότηση έχει φτάσει σε δραματικό σημείο, με τους κατοίκους να αναζητούν λύσεις για βασικές ανάγκες, όπως η καθαριότητα και η ασφάλεια, ενώ οι τοπικοί επιχειρηματίες, όπως ο Ευστάθιος Σιδηράς, που παράγει το γνωστό τσίπουρο«Βασιλιά», δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής τους.

Η αίσθηση εγκατάλειψης είναι διάχυτη, καθώς πέρα από το νερό, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, την ανεπαρκή αστυνόμευση, τον ελλιπή φωτισμό και τη μη ικανοποιητική διαχείριση των απορριμμάτων. Σε επίσημη επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αράχωβας, ζητούν άμεσες λύσεις για την αποκατάσταση της υδροδότησης και τη βελτίωση των υποδομών, εκφράζοντας την αγωνία τους για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Ένας από τους επιχειρηματίες της περιοχής, ο Ευστάθιος Σιδηράς, η οικογένεια του οποίου παράγει το γνωστό τσίπουρο «Βασιλιά», μιλάει στο protothema.gr για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι.

«Είμαι μόνιμος κάτοικος Ζεμενού από το 2009 και μετά. Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά από το 2004 στο χώρο, έχω ένα αποστακτήριο. Αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο χρόνια πρόβλημα με το νερό, το οποίο είναι κατανοητό λόγω της λειψυδρίας. Δυστυχώς, δεν ενημερωνόμαστε πότε θα ανοίξει και πότε θα κλείσει το νερό. Έχουμε νερό μία στις έξι ημέρες και με δική μας πρωτοβουλία προσπαθούμε να βρούμε τον υπεύθυνο για να μας ανοίξει τη βάνα μία φορά την εβδομάδα, και αυτό για κάποιες ώρες.Τίθενται πολλά θέματα. Θα ξεκινήσω από το θέμα της υγιεινής – δεν έχουμε νερό να πλυθούμε. Επιπλέον, δεν έχω καθαρό νερό για να πλύνω τα μπουκάλια μου, δεν έχω νερό για να κάνω την παραγωγή μου. Και το πιο βασικό είναι ότι δεν υπάρχει νερό για πυρασφάλεια. Η περιοχή, και εγώ που βγάζω αλκοόλ, αλλά και ολόκληρο το Ζεμενό, είναι μέσα στο δάσος. Τι θα γίνει, αν ω μη γένοιτο, πάρει φωτιά και οι βάνες είναι κλειστές;».

Κλείσιμο

Η κατάσταση στο Ζεμενό είναι δραματική, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να αγωνιούν για τη συνέχιση της καθημερινότητάς τους αλλά και την ασφάλεια της περιοχής.

Με αφορμή την κλιμακούμενη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Ζεμενό, οι κάτοικοι προχώρησαν στη σύνταξη και αποστολή επίσημης επιστολής προς τον Δήμαρχο Αράχωβας, ζητώντας την άμεση συζήτηση σημαντικών προβλημάτων στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι τονίζουν τις σοβαρές ελλείψεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Η ανύπαρκτη ή ελλιπής υδροδότηση βρίσκεται στο επίκεντρο της επιστολής, καθώς το Ζεμενό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που έχουν επηρεάσει τόσο την καθημερινή διαβίωση των κατοίκων όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το ζήτημα αυτό έχει φτάσει σε σημείο κρίσης, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η κάλυψη βασικών αναγκών υγιεινής και υδρευτικών απαιτήσεων.

Οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση της υδροδότησης και τη διασφάλιση σταθερής παροχής νερού. “Το βασικό είναι ότι το μισό Ζεμενό δεν έχει νερό από τον Ιούλιο έως και σήμερα!” αναφέρει στο protothema.gr, ένας αγανακτισμένος κάτοικος. Και προσθέτει: «Ενώ το άλλο μισό, τρεις μέρες δεν έχει νερό και μια έχει. Αυτό γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια όπου κάθε 4 με 5 μήνες υπάρχει και μια ολική διακοπή νερού».

Εκτός από την υδροδότηση, οι κάτοικοι τονίζουν την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «κακώδες» και επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Τα επικίνδυνα σημεία, οι ανωμαλίες στην επιφάνεια του οδοστρώματος και η έλλειψη συντήρησης των δρόμων αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού.

Η κάτοικος του χωριού Ζεμενό Αράχωβας, Χριστίνα Πάτση

Παράλληλα, οι κάτοικοι υπογραμμίζουν την ανεπαρκή αστυνόμευση και την αίσθηση έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή, ζητώντας από τον Δήμαρχο να πιέσει για ενισχυμένη παρουσία των αρμόδιων αρχών.Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που επισημαίνεται στην επιστολή αφορά την έλλειψη δημόσιου φωτισμού σε κεντρικά και περιφερειακά σημεία του χωριού. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας και δυσκολεύει την καθημερινή μετακίνηση. Επίσης, στην επιστολή γίνεται λόγος για την ανεπαρκή τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κάτι που επιβαρύνει την καθαριότητα του χωριού και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι ζητούν την εγκατάσταση περισσότερων κάδων σε στρατηγικά σημεία, καθώς και την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων.
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις