Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά σήμανε συναγερμό στο μπλοκ Κασσελάκη με τα εγκαίνια στα γραφεία του Ταύρου να μετατρέπονται σε μια φιέστα για την επιβολή της υποψηφιότητάς του. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποδέχεται την έκπτωσή του, δηλώνει ακόμη πρόεδρος και αξιοποιώντας την οργή των οπαδών του μετά τα τετελεσμένα της μομφής και της απόρριψής του από υποψήφιος ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για επιστροφή του κόμματος στο 20%.

Αμηχανία για τον Τσίπρα

Η μάχη των συνέδρων θα δοθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία εγγραφής νέων μελών για τον πρώτο γύρο της μάχης του Συνεδρίου.

Η συγκέντρωση του Ταύρου μπορεί να είχε παλμό από τους φανατικούς οπαδούς του, αλλά το επιτελείο του φρόντισε με την κατάλληλη σκηνοθεσία να μεταφέρει εικόνες μαζικότητας από τις στιγμές υποδοχής του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έδειξε βέβαιος ότι θα επικρατήσει στο Συνέδριο και έτσι ερμηνεύεται η επιμονή του να συντηρεί το αίσθημα οργής των υποστηρικτών του, ώστε μέχρι την τελευταία στιγμή να τους οδηγήσει στις οργανώσεις του κόμματος για να γραφτούν μέλη και υποψήφιοι σύνεδροι.

Στην μικρή και μίνιμαλ αυλή του ανακαινισμένου πολυχώρου στον Ταύρου, όπου στεγάζει για λίγες ημέρες τα γραφεία του, ο κ. Κασσελάκης είχε μαζί του, τους πολύ στενούς του συνεργάτες, τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Θάνο Μωραΐτη, τη Νίνα Κασιμάτη και τον ναύαρχο Αποστολάκη, ο οποίος ενώ βρέθηκε χθες στο θέατρο του Πειραιά δεν έμεινε για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Τσίπρα, αλλά προτίμησε να στηθεί αρκετή ώρα όρθιος περιμένοντας τον πρώην πρόεδρο.

Από το μπλοκ της πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρούν αμηχανία στην πλευρά Κασσελάκη μετά την ελπιδοφόρα ηγετική επανεμφάνιση του κ. Τσίπρα, που άρχισε να αντιστρέφει το κλίμα στη βάση του κόμματος και να επανασυσπειρώνει τα μέλη που είχαν αποστασιοποιηθεί, όπως αναφέρουν.

Για αυτό εξάλλου ο κ. Κασσελάκης τόσο ενώπιον των εθελοντών όσο και στη συνέχεια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤnews εμφανίστηκε απαξιωτικός απέναντι στον προκάτοχό του, όπως παρατηρούν από την Κουμουνδούρου.

 «Δεν είδα την ομιλία του»

Δεν είδα την ομιλία Τσίπρα, είπε ο Κασσελάκης

«Δεν είδα την ομιλία του» είπε στον Γιώργο Κουβαρά δείχνοντας την απόσταση που τους χωρίζει πλέον. Παράλληλα, σχετικά με τα σενάρια που πυροδότησε το «νέο υποκείμενο της αλλαγής», για το οποίο μίλησε ο κ. Τσίπρας, εννοώντας ένα νέο φορέα στον προοδευτικό χώρο, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε να επιτεθεί στον Σωκράτη Φάμελλο χαρακτηρίζοντάς τον, μεταβατικό πρόεδρο.

Με τη συνταγή της περσινής νίκης του ο κ. Κασσελάκης απέφυγε, αν και το επιδίωκε όλο το προηγούμενο διάστημα, να ανοίξει μέτωπο με τον Αλέξη Τσίπρα. Είπε μάλιστα ότι ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ο πρώην πρόεδρος που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας – ένα ακόμη στοιχείο δηλωτικό της αμηχανίας του, όπως σχολίαζαν από το μπλοκ της πλειοψηφίας.

Άλλωστε με την ίδια συνταγή του «θα νικήσω τον Μητσοτάκη» ο κ. Κασσελάκης επανάφερε τον στόχο του 20% ακόμη και αν σήμερα πια ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 6,5%.
Μόνο που στις ευρωεκλογές, όπως θυμίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος όχι μόνο δεν πιάστηκε αλλά στην κατάρρευση της ΝΔ με απώλειες άνω του ενός εκατ. ψηφοφόρων, το κόμμα υπό τον Κασσελάκη έχασε δυσανάλογα και εκείνο και άλλες δυνάμεις χάνοντας επιπλέον 300 χιλιάδες ψηφοφόρους από το 2023.

Διάσπαση – Αποστασίες – Νέο κόμμα

Με αβέβαιη την έκβαση του Συνεδρίου και το τοπίο αχαρτογράφητο ακόμη ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του, έχουν πάντα πάνω στο τραπέζι το σενάριο-απειλή της διάσπασης ακόμη και αν είναι αυτός που τώρα θα χρεωθεί την κατηγορία της νέο-αποστασίας.

Όπως είπε θα βάλει στο Συνέδριο προς ψήφιση την πρότασή του για ανατροπή της απόφασης της ΚΕ για τη μομφή και την απόρριψή του από υποψήφιος.

«Αν χάσω, αρκεί να είναι δημοκρατική απόφαση, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα» είπε ο κ. Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε από τον κ. Κουβαρά αν θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει το Συνέδριο.

Ωστόσο έβαλε μια παράμετρο που έδειξε ότι τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος δεν είναι στον αέρα όσο και αν ίδιος δυο φορές χθες το έκλεισε εμφατικά λέγοντας ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια» είπε ο κ. Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις των βουλευτών που τον στηρίζουν, Πέτρου Παππά και Αλέξανδρου Αυλωνίτη,  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ αν κοπεί ο κ. Κασσελάκης.

Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα τους αποτρέψει από μια τέτοια κίνηση διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και απειλής ανατροπής του κόμματος από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι για πολλούς στην Κουμουνδούρου και η απόδειξη ότι επεξεργάζεται ήδη τη δημιουργία δικού του κόμματος.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις