Σε πολλά υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, όπως στη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη και τη Νέα Καληδονία σημειώνονται ταραχές το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι το επίπεδο διαβίωσης είναι πολύ κατώτερο από αυτό που ισχύει στην ηπειρωτική Γαλλία

Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στη Μαρτινίκα, καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος διαβίωσης δεν δείχνουν να κοπάζουν, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε αυτό το γαλλικό νησί στην Καραϊβική.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δύο βενζινάδικα λεηλατήθηκαν ενώ βανδαλισμοί και κλοπές αναφέρθηκαν σε επιχειρήσεις εντός ενός εμπορικού κέντρου.

Σε πολλά υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, όπως στη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη και τη Νέα Καληδονία σημειώνονται ταραχές το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι το επίπεδο διαβίωσης είναι πολύ κατώτερο από αυτό που ισχύει στην ηπειρωτική Γαλλία. Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ακούστηκαν στη Μαρτινίκα πυροβολισμοί αυτομάτων όπλων, που είχαν στόχο αστυνομικούς και πυροσβέστες, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Για άλλη μια νύχτα «ένοπλοι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να σπείρουν το χάος στη Μαρτινίκα», κατήγγειλε η Περιφέρεια. Άγνωστοι λήστεψαν έναν οδηγό αυτοκινήτου και πυρπόλησαν το όχημά του.

Η Περιφέρεια έκανε επίσης λόγο για «7 οδοφράγματα», σε ορισμένες περιπτώσεις φλεγόμενα», που έχουν στηθεί σε τέσσερις κοινότητες του νησιού, μεταξύ των οποίων και στο Φορ-ντε-Φρανς. «Πολλοί κακοποιοί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς», πρόσθεσε.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που επιβλήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, παρατάθηκε τη Δευτέρα μέχρι και τις 28 του μηνός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις