Πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του δήμου Ceccano, είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διαφθοράς.

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), η ιταλική κρατική αστυνομία (Polizia di Stato) πραγματοποίησε μια σειρά κατ’ οίκον ερευνών, συλλήψεων και κατασχέσεων στις περιοχές του Λάτιο και της Καμπανίας, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε διαφθορά σχετικά με την ανάθεση έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο νάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (RRF) για την Ιταλία.

Πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του δήμου Ceccano, είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διαφθοράς. Η έρευνα, με την κωδική ονομασία «The Good Lobby», αποκάλυψε ότι δημόσιες συμβάσεις αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν σε άτομα και εταιρείες σε αντάλλαγμα για δωροδοκίες. Μεταξύ των έργων που ανατέθηκαν από το 2021 έως το 2023, περιλαμβάνονται αντισεισμικά έργα σε σχολείο του Ceccano, βελτιώσεις υποδομών ασφαλείας στην πόλη και υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών.

Οι δωροδοκίες, όπως εικάζεται, κατέληγαν εν μέρει στα μέλη του κυκλώματος και εν μέρει σε εικονικές εταιρείες που εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια. Η ιταλική αστυνομία επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό σε δέκα υπόπτους, ενώ τρεις άλλοι αντιμετωπίζουν περιοριστικά μέτρα που τους απαγορεύουν να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ή να κατέχουν διευθυντικές θέσεις για ένα έτος.

Ο δικαστής προκαταρκτικής έρευνας του Δικαστηρίου της Φροζινόνε εξέδωσε διάταγμα δέσμευσης 500.000 ευρώ, το οποίο εκτελείται από την ιταλική αστυνομία.

dnews.gr

Φωτογραφία: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις