Έρευνα για την ταυτοποίηση των αυτόκλητων «κυνηγών παιδόφιλων», οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο στα social media να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, διενεργεί η Αστυνομία.

Οι «pedohunters» (κυνηγοί παιδόφιλων) είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν σε πολλές χώρες του κόσμου. Ομάδες νεαρών κάνουν μόνες τους έρευνες για παιδόφιλους και δέχονται καταγγελίες για να αναλάβουν δράση. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς πολλά βίντεο με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς.

Ωστόσο, προ μηνών το φαινόμενο αυτό έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ελλάδα μέσα από την ανάρτηση βίντεο στα social media.

Screenshot_20241023_133417_Gallery_cc048.jpg

Πρόκειται για μία ομάδα νεαρών που δημιουργεί ψεύτικα προφίλ ανήλικων κοριτσιών σε διαδικτυακές εφαρμογές και στη συνέχεια στήνει «παγίδες» σε άντρες που επιχειρούν να «ψαρέψουν» ανήλικα. Κλείνουν ραντεβού μαζί τους και στη συνέχεια προχωρούν στον ξυλοδαρμό τους.

Πρόσφατα ανέβηκαν στα social media δύο αναρτήσεις που προκάλεσαν την αντίδραση των αστυνομικών Αρχών. Η μία ανάρτηση αφορά σε βίντεο στο οποίο απεικονίζονται «κυνηγοί παιδόφιλων» -με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους- να ξυλοκοπούν 42χρονο. Η δεύτερη ανάρτηση αφορά σε μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο 42χρονος με ανήλικη (πιθανότατα με το προφίλ που είχαν φτιάξει οι «κυνηγοί»), όπως και σε μία φωτογραφία του.

Screenshot_20241023_133515_Gallery_7ff8c.jpg

Στα μηνύματα εμφανίζεται ο 42χρονος (η ηλικία προκύπτει από τα γραφόμενά του) να συνομιλεί με ανήλικη, παρότι εκείνη του δηλώνει ότι είναι 15 ετών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ieidiseis ότι «η φωτογραφία που αναρτήθηκε πράγματι απεικονίζει αστυνομικό που υπηρετεί στο Ρέθυμνο. Ο αστυνομικός αυτός κλήθηκε για να δώσει κατάθεση. Στην κατάθεση αυτή ανέφερε ότι δεν είναι αυτός που εμφανίζεται στο βίντεο να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού και ότι ουδέποτε συνομίλησε με ανήλικη σε διαδικτυακή εφαρμογή».

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμφανίζονται στο σχετικό βίντεο να ξυλοκοπούν τον άντρα στη μέση του δρόμου. Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει χώρα κάποια ταυτοποίηση, διότι τα χαρακτηριστικά τους είναι καλυμμένα. Άγνωστο παραμένει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα που μπορεί να έχουν δεχτεί επίθεση από τους αυτόκλητους «κυνηγούς», καθώς δεν αποκλείεται λόγω της ιδιαιτερότητας των υποθέσεων κάποια από τα θύματα να μην έχουν καταφύγει στις Αρχές.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις