Συνελήφθη η TikToker που συγκέντρωσε εκατομμύρια views σε βίντεο που σκίζει ελληνικές σημαίες έξω από γυράδικο του Νιου Τζέρσεϊ νομίζοντας ότι είναι του Ισραήλ.

Η 23χρονη Άμπερ Μάθιους κατηγορήθηκε για μεροληψία και εκφοβισμό την Τρίτη επειδή κατέστρεψε τις ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες στην τέντα του Efi’s Gyro στο Μοντκλέρ στις 11 Μαρτίου.

Η ίδια είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο TikTok βίντεο, στις15 Οκτωβρίου, δηλαδή περισσότερο από επτά μήνες μετά το περιστατικό, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια views και έγινε viral.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον Μάρτιο, αφού η ιδιοκτήτρια του γυράδικου Έφη Μιχάλη ανέφερε ότι μια άγνωστη γυναίκα πλησίασε την επιχείρηση και της κατέστρεψε σημαίες και διακοσμητικά φώτα, ενώ ούρλιαζε επανειλημμένα ότι «συντελείται γενοκτονία», ανέφερε η αστυνομία.

Το βίντεο στο TikTok γύρισε μπούμερανγκ

Οι Αρχές εξέτασαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας και βρήκαν ότι η ύποπτη μία εβδομάδα πριν μοίραζε φυλλάδια για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, αλλά δεν είχαν στοιχεία μέχρι που η Μάθιους δημοσίευσε το βίντεο.

Στο βίντεο η Μάθιους φαίνεται να ξεκρεμάει ελληνικές σημαίες έξω από το γυράδικο φωνάζοντας «ελευθερώστε την Παλαιστίνη, αυτό είναι γενοκτονία». Οι υπάλληλοι του ελληνικού εστιατορίου την παρακολουθούσαν έκπληκτοι χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ λίγη ώρα αργότερα βγήκαν έξω και της εξήγησαν ότι αυτές είναι σημαίες της Ελλάδας, και στη συνέχεια η ίδια υποστήριξε ότι νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ, ισχυριζόμενη ότι μοιάζουν αρκετά.

Η Μιχάλη επιβεβαίωσε στην Post την περασμένη εβδομάδα ότι η περίεργη επίθεση δεν ήταν κάποιο σατιρικό σκετς και τόνισε ότι το προσωπικό της «αιφνιδιάστηκε» όταν συνέβη. Κατηγόρησε επίσης τη νεαρή για καταστροφή περιουσίας. Η Μάθιους αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστή στις 3 Δεκεμβρίου.

Συνελήφθη η TikToker που έσκισε ελληνικές σημαίες έξω από γυράδικο στο Νιου Τζέρσεϊ νομίζοντας ότι είναι του Ισραήλ

iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις