Στην παρουσίαση του σχεδίου για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης από τον ΟΣΕΘ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον Τερματικό Σταθμό των λεωφορείων στον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης και στην εικόνα που έχει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θυμίζει… Μπαγκλαντές.

“Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τερματικούς σταθμούς αντάξιους των πολιτων. Δεν μπορεί ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης να έχει τέτοια εικόνα. Δεν γίνεται να έχει εικόνα Μπαγκλαντές. Πρέπει να είναι ένα διαμάντι και ένα κόσμημα”.

Αμέσως μετά μίλησε για τον νέο σχεδιασμό για τον Τ.Σ. στον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως θα είναι “αντάξιος της ένας συνθήκης που έχουμε ετοιμάσει για τη Θεσσαλονίκη”.

Αμέσως μετά, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην μικροκινητικότητα με τη χρήση πατινιών και ποδηλάτων από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

“Δεν γίνεται να μην έχουμε υπόψιν μας την μικροκινητικότητα. Δεν θα καταργήσουμε τα πατίνια. Θα τα βάλουμε στην κλίμακα που πρέπει, έτσι ώστε οι πόλεις μας να είναι πιο ανθρώπινες. Θα δώσουμε βάση στους ποδηλατόδρομους. Θέλουμε γρήγορη και εύκολη μετακίνηση χωρίς ταλαιπωρία. Αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε και θα το κάνουμε Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τις μελέτες”, είπε.

Για τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι θα γίνουν στις 30 Νοεμβρίου. “Το Μετρό θα λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια. Θα είναι από τα καλύτερα Μετρό της Ευρώπης. Εδώ θα γίνει κάτι εντυπωσιακά καλό. Η Θεσσαλονίκη θα βγει μπροστά από την Αττική στον σχεδιασμό. Όλη η Θεσσαλονίκη θα είναι ηλεκτροκίνητη. Από συμπρωτεύουσα θα γίνετε πρωτεύουσα της τεχνολογίας και του νέου οράματος”, υπογράμμισε.

Αγγελούδης: Τον άλλο μήνα θα έχουμε νέα κανονιστική για τα πατίνια- Δεν είναι λύση η κατάργησή τους

Λίγο αργότερα, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα για τα πατίνια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε: “Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μπουν σε μια αυστηρά ελεγχόμενη διαδικασία. Τον άλλο μήνα θα έχουμε νέα κανονιστική για τα πατίνια. Το ενδεχόμενο της κατάργησης δεν είναι για εμάς η λύση, αλλά θα είναι στην ατζέντα εάν συνεχίσει αυτή η παραβατικότητα σε σχέση με τα θέματα που προκύπτουν με τις εταιρείες”.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου για τον Τ.Σ. στον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης είπε πως πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Οικονόμου για τη διαμόρφωση των τερματικών σταθμών.

Στη συνέχεια είπε: “Το οικόπεδο στο οποίο υπάρχει ένα σχολείο στην περιοχή του ΟΣΕ, είναι ένα οικόπεδο που μπορούμε να το αποδεσμεύσουμε. Υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο στα 300 μέτρα από εκεί για την ανέγερση σχολικής στέγης. Αυτό που μένει είναι η χρηματοδότηση για την ανέγερση του σχολείου και εμείς θα τα έχουμε έτοιμα σε σύντομο χρόνο”, είπε απευθυνόμενος στον κ. Οικονόμου.

ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις