Τη διαβίβαση ποινικών δικογραφιών από τον υπουργό Δικαιοσύνης προς τη Βουλή, κατά νυν και πρώην μελών κυβερνήσεων, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του σώματος, Αθανάσιος Μπούρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών»:

  • την 22.10.2024, ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Κλιάρη, στον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπο Λαλούση και στον πρώην Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδρά,
  • την 23.10.2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον νυν Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη,
  • δύο ποινικές δικογραφίες που αφορούν στον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Κικίλια και

-Ποινική Δικογραφία που αφορά στους:

1) Πρώην Πρωθυπουργό Αλέξιο Τσίπρα

2) Πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμένο

3) Πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά

4) Πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Πανούση

5) Πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρο Δρίτσα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τελευταία δικογραφία αφορά στην υπόθεση της αναβάθμισης των πολεμικών αεροσκαφών P-3B Orion και η πρώτη στην υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου.

Επίσης, η δικογραφία Σταϊκούρα- Χατζηδάκη φέρεται να αφορά σε υπόθεση πώλησης αφορολόγητων ειδών χωρίς ειδικό φόρο, ενώ οι δύο δικογραφίες Κικίλια φέρονται να αφορούν σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θεσσαλία (Ντάνιελ).

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις