Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Έντονο διαπληκτισμό είχαν την Παρασκευή στην Βουλή ο Νίκος Ταχιάος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο σιδηροδρομικό δίκτυο και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού με φόντο το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και ανέβηκαν οι τόνοι. Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών και όχι του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα. Απευθυνόμενη στον κ. Ταχιάο είπε ότι εμφανίζεται μολονότι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης λόγω του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελεθερίας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη και για ποιον λόγο υπήρξε συγκάλυψη ευθυνών και «μπάζωμα» στον τόπο του εγκλήματος.

Επιπροσθέτως, συνέδεσε την τραγωδία στα Τέμπη με το σιδηροδρομικό ατύχημα στον Μπράλο το 2008, όπου και τότε είχαν προστεθεί σε εμπορικό τρένο λαθραία βαγόνια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε, επίσης, να μάθει τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξάλειψη του κυκλώματος λαθρεμπορίου και λαθραίων υλικών, όπως είχε δεσμευθεί ο Κωστής Χατζηδάκης, και εάν έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

«Γνωρίζετε ότι το υπουργείο Μεταφορών είναι αναρμόδιο να απαντήσει, το λαθρεμπόριο το κυνηγά το υπουργείο Οικονομικών» απάντησε ο Νίκος Ταχιάος και κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι πλάθει θεωρίες συνωμοσίας.

«Και έρχεστε και με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων του οδηγού, εδώ δεν είναι δικαστήριο, είναι Βουλή» συνέχισε και επισήμανε ότι δεν έχει ζητηθεί συνδρομή από το υπουργείο Δικαιοσύνης για λαθραία μεταφορά καυσίμων.

Ν. Ταχιάος: Θέλετε να σέρνετε στο χρόνο μια συνομωσιολογία που εσείς καλλιεργείτε και εν πολλοίς έχετε γεννήσει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό το παιχνίδι δε θα το παίξει… Θα αποκαλύπτουμε τον ρόλο σας ως θορυβοποιού και ψιθυριστή….

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το σίγουρο είναι ότι εγώ θα είμαι εδώ, θα ρωτώ και να αποκαλύπτω, το αν θα είστε εσείς δεν ξέρω…. Πολλοί φέρθηκαν με αυτήν την οίηση και δεν είναι εδώ… Να λέτε εξυπνακισμούς την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί νέοι άνθρωποι εξαϋλώθηκαν… Ερευνάται το φορτίο… Μετέφερε παράνομο φορτίο και το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης και είχε προτεραιότητα να καλύψει τα ίχνη και να μπαζώσει τον τόπο… Στο κύκλωμα λαθρεμπορίου έχει εμπλοκή το κόμμα σας… Δεν έρχεται εδώ να απαντήσει κανένας αρμόδιος…. Φαίνεται ότι έχετε τρόπο λειτουργίας αντίστοιχο με αυτόν που χαρακτηρίζει τις εγκληματικές οργανώσεις.

Ν. Ταχιάος: Παίρνετε στοιχεία από άλλη εποχή, κάνετε προβολή στο σήμερα, τα συνδέετε με τα Τέμπη και βγάζετε την ετυμηγορία. Πίστευα ότι ο αγαπημένος σας ρόλος ήταν του «εθνικού εισαγγελέα», με τον ρόλο του λαϊκού δικαστή και δεν θα σας παρακολουθήσω… Ο ρόλος σας είναι του θορυβοποιού, που δημιουργεί παράσιτα στον χώρο…

Ο υφυπουργός Μεταφορών κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι συνδέει τις δύο της ιδιότητες, της πολιτικού και της νομικού, επενδύοντας στους δύο αυτούς ρόλους και στις αίθουσες της Βουλής και του δικαστηρίου, για να παίξει αυτήν την πρόζα.

«Εδώ γίνεται πολιτική, όχι κουτσομπολιό, δεν αναλύουμε παραμύθια. Το γεγονός ότι διαγράφετε δύο βουλευτές σας για δεξιά συμπεριφορά, είναι σταλινικό… Θα είστε στα ορεινά γιατί με την απολιτίκ σας στάση τροφοδοτείτε τα άλλα ορεινά, την Ακροδεξιά, τις εγκληματικές οργανώσεις που η ΝΔ πέταξε έξω από εδώ… και παίζετε με τον πόνο 57 οικογενειών. Εκμεταλλεύεστε και πάτε να χειραγωγήσετε αυτούς τους ανθρώπους. Πλανάσθε, αν νομίζετε ότι έχετε το μονοπώλιο του πόνου… Εσείς θέλετε να τους χειραγωγήσετε, δεν είναι η μόνη στάση που προδίδει οδύνη, είναι στάση αήθης» είπε ο Νίκος Ταχιάος.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις