«Είμαι σίγουρος πως η κόρη μου ζει» – «Ψάχνω να τη βρω από το 1973»

Mια υπόθεση με εξαιρετικό ενδιαφέρον που αφορά την προσπάθεια ενός πατέρα να βρει την κόρη του που του ανακοίνωσαν πριν αρκετά χρόνια πως είναι νεκρή, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Ζούγκλα».

Ο Γιώργος Προδρόμου, 78 ετών, περιγράφει όλα όσα συνέβησαν το 1973 σε μαιευτήριο της Αθήνας, όπου και έχασε ένα κοριτσάκι.

Όπως υποστηρίζει, μαζί με τη γυναίκα του μπήκαν στο μαιευτήριο στις 17 Νοεμβρίου διότι υπήρξε πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με την περιγραφή του, οι γιατροί την κράτησαν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες σε μονάδα νοσηλείας, ενώ την πέμπτη ημέρα του ανακοίνωσαν πως το νεογέννητο πέθανε.

Την ίδια περίοδο στο μαιευτήριο, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι υπήρχε και ένας άλλος κύριος με τη γυναίκα του, που είχε ακριβώς το ίδιο επώνυμο. Ο συγκεκριμένος κύριος μάλιστα, όπως περιγράφει, έφυγε από το μαιευτήριο με ένα νεογέννητο.

Ο Γιώργος Προδρόμου αναφέρει ακόμα πως, εκτός του ότι δεν μπορούσε να δει τη γυναίκα του, δεν τον άφησαν να αγγίξει το νεκρό παιδί του και πως του έδειξαν για νεκρό ένα κοριτσάκι σε μια στάση που δεν δικαιολογούσε, κατά τον ίδιο, θάνατο.

Μάλιστα, τονίζει πως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού του, μια νοσοκόμα του είπε πως θα πρέπει ο ίδιος να πάει να δηλώσει ότι το παιδί είναι νεκρό, ενώ ένας νοσοκόμος τον ρώτησε εάν ήθελε να αφήσει το νεκρό νεογέννητο στο μαιευτήριο προκειμένου να γίνουν ιατρικές έρευνες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ο κος Προδρόμου κατάφερε και πήρε εντός του 2024 τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως έπειτα από μεγάλη προσπάθεια. Στο έγγραφο το οποίο δεν φέρει σφραγίδα, αλλά μόνο υπογραφές, αναφέρεται πως ο ίδιος εμφανίστηκε στο ληξιαρχείο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου του 1973, στις 10:45 το πρωί και δήλωσε πως το παιδί του γεννήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου του 1973 στις 24.00 το βράδυ. Όμως, στο συγκεκριμένο έγγραφο έχει γραφτεί χειρόγραφα και η λέξη «νεκρόν», ενώ αναφέρεται πως δεν είναι εν ζωή.

Το έγγραφο αυτό υπογράφει ο ίδιος, αλλά και ο ληξίαρχος της περιόδου εκείνης. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως στο ληξιαρχείο έδωσε όλον τον φάκελο με τη νοσηλεία της γυναίκας του, που του είχε παραχωρήσει το μαιευτήριο, όμως οι ημερομηνίες που αναγράφονται είναι λάθος, αφού αυτός μπήκε στο μαιευτήριο στις 17 Νοεμβρίου και παρέμεινε μέσα για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Επίσης, ισχυρίζεται πως υπάρχουν κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις με τη δικιά του, με γονείς που ο ίδιος έχει επικοινωνήσει μαζί τους. Όπως, μάλιστα, διαπιστώνει και σε αυτές τις περιπτώσεις υπογράφει ο ίδιος ληξίαρχος, αλλά τα έγγραφα φέρουν σφραγίδα.

Το έγγραφο που προσκόμισε στη «Ζούγκλα» ο κος Προδρόμου

Ο Γιώργος Προδρόμου με δάκρυα στα μάτια πιστεύει πως η κόρη του είναι ζωντανή σήμερα και πως μεγάλωσε σε άλλη οικογένεια. Κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ δηλώνει πως δεν το βάζει κάτω και θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, δίνοντας όλα τα στοιχεία, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεσή του, αλλά και σε παρόμοιες υποθέσεις που μπορεί να βρίσκονται στο σκοτάδι.

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις