Αιτία πιθανόν είναι τα φρέσκα κρεμμύδια και όχι το κρέας του μπιφτεκιού – Δύο από αυτούς που νοσηλεύτηκαν με E.coli εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 75 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από την επιδημία E coli που συνδέεται με χάμπουργκερ της McDonald’s.

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τη μόλυνση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος και ότι έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πολιτείες.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη και δεν εξετάζονται για E coli. Επιπλέον, τα πρόσφατα κρούσματα μπορεί να μην έχουν ακόμη αναφερθεί, καθώς συνήθως χρειάζονται 3 έως 4 εβδομάδες για να διαπιστωθεί αν ένας ασθενής είναι μέρος της επιδημίας.

Ως σήμερα οι αρχές ανέφεραν ότι από την επιδημία ένας άνθρωπος είχε πεθάνει, 49 ασθένησαν και από αυτούς 10 είχαν νοσηλευτεί. Η επιδημία έχει πλήξει κυρίως τις δυτικές και μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Κολοράντο.

Αιτία πιθανόν είναι τα φρέσκα κρεμμύδια και όχι το κρέας του μπιφτεκιού, όπως ίσως αναμενόταν.

Ο FDA ανέφερε ότι 22 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί. Δύο από αυτούς εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια.

Η εταιρεία απέσυρε το προϊόν χάμπουργκερ quarter pounder από το μενού της στο Κολοράντο, το Κάνσας, τη Γιούτα και το Γουαϊόμινγκ και σε τμήματα του Αϊντάχο, της Αϊόβα, του Μιζούρι, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, της Νεβάδα, του Νέου Μεξικού και της Οκλαχόμα. Πρόκειται για το ένα πέμπτο των 14.000 εστιατορίων της στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της αλυσίδας σημείωναν πτώση 2% το πρωί της Παρασκευής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις