Το ρόφημα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και προτιμούν μόλις μπαίνουν τα πρώτα κρύα του χειμώνα, δεν είναι άλλο από τη ζεστή σοκολάτα.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ πλούσια σε γεύση, γλύκα και άρωμα καθώς απαιτεί κομμάτια σκούρας σοκολάτας κουβερτούρας αλλά και σκόνη κακάο.

Υλικά για τη Συνταγή

100 γραμμάρια κουβερτούρα ή σκούρα σοκολάτα (60% κακάο και άνω)

500 ml γάλα

15 γραμμάρια κακάο σκόνη

10 γραμμάρια κορν φλάουρ

40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

½ μπαστούνι φρέσκιας βανίλιας ή λίγη βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:

3 κουταλιές της σούπας χτυπημένη σαντιγί

3 κομμάτια marshmallows

3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε τη σοκολάτα σας σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και κόψτε κατά μήκος το ξυλάκι βανίλιας, αν χρησιμοποιήσετε. Αφαιρέστε τους σπόρους αλλά κρατήστε και το κέλυφος.

2.Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. 3.Προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια και βάλτε το μίγμα στο μάτι της κουζίνας.

4.Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο αλλά να παραμένει ρευστή.

5.Μοιράζουμε τη ζεστή σοκολάτα σε ποτήρια ή φλιτζανια. Αν επιθυμείτε μπορείτε να την σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί, τριμμένη σοκολάτα ή marshmallows.

Συμβουλή

Για να καταλάβετε ότι έχει τη σωστή συνοχή, βουτήξτε ένα κουτάλι στο μίγμα και τραβήξτε μια γραμμή στην πίσω μεριά του με το δάκτυλό σας. Αν η γραμμή παραμείνει καθαρή, τότε μπορείτε να αποσύρετε τη σοκολάτα από τη φωτιά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις