Ειρηνική διαμαρτυρία έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, που ζητάνε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με δραστικό τρόπο το θέμα της ευλογιάς των ζώων, και παρέδωσαν μάλιστα και ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου τους στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Η διοίκηση της ΠΕΧ συμπαραστέκεται στους αγώνες των κτηνοτρόφων, ενός κλάδου ζωτικής σημασίας τόσο για τη Χαλκιδική όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

«Η ανησυχία μας κοινή για την έξαρση των νοσημάτων που πλήττουν, τα τελευταία έτη, το σύνολο των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Η αγωνία μας επίσης κοινή, καθώς περιορίζεται ποσοτικά τόσο η δυναμική της ελληνικής κτηνοτροφίας όσο και το επίπεδο οικονομικής και ποιοτικής ανταποδοτικότητας προς ολόκληρη την κοινωνία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται, «συμμετέχουμε στην αναζήτηση των πρόσφορων λύσεων και παροτρύνουμε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία στα αιτήματα του κλάδου και να διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές μεθόδους σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, σύμφωνα πάντα με τα έγκριτα επιστημονικά δεδομένα».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε κοπάδια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκονται τα 101 από τα 104 πανελλαδικά κρούσματα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση για το εν λόγω ζήτημα που πλήττει το ζωικό κεφάλαιο στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην Κομοτηνή, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου.

Αναφορικά με τα ζώα, από τα 17.500 που έχουν θανατωθεί πανελλαδικά, τα 17.000 είναι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη!

Από τα συνολικά ζώα που θανατώθηκαν, ήδη τα 1.450 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ενώ αναμένονται αποτελέσματα αναλύσεων για ακόμη περίπου 450 ζωντανά.

Εφημερίδα δημοκρατία-newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις