Ο  Άρειος Πάγος απέρριψε αίτησή του για αναίρεση καταδίκης του για πορνογραφία μέσω Internet ανήλικης  14,5 ετών τότε

Δικηγόρος έχασε τέταρτη μάχη με τη Δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις συνεχείς πολύχρονες καταδίκες του για ερωτικές συνευρέσεις είτε δια ζώσης είτε μέσω Internet, με ανήλικα κοριτσάκια και όχι μόνο.

Ο 64χρονος νομικός τον περασμένο Απρίλιο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 45 ετών για βιασμούς δύο ανήλικων κοριτσιών, 9 και 11 ετών και πρόσφατα σε κάθειρξη 10 ετών για ασέλγεια σε ανήλικη.

Τώρα, έχασε τη δικαστική μάχη με τους αρεοπαγίτες από τους οποίους ζητούσε να τον αθωώσουν από την προγενέστερη πρώτη καταδίκη του για κατ’ εξακολούθηση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας μέσω Internet ανήλικης τότε μαθήτριας.

Οι περιγραφές των αρεοπαγιτών που καταγράφονται στην απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος για τη διαστροφική συμπεριφορά του 64χρονου, ξεπερνούν κάθε όριο συνετού ανθρώπου, καθώς έφτασε μέχρι του σημείου να ζητά από το14,5 ετών κορότσι τριγωνική και όχι μόνο ερωτική συνεύρεση μαζί με τη θεία της, με την οποία ο δικηγόρος διατηρούσε ήδη ερωτικό δεσμό, με φίλες της, αλλά και με τη γυναίκα του.

Η 22χρονη σήμερα είναι η κοπέλα που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει επώνυμα και με ακάλυπτο το πρόσωπο την αποπλάνηση και την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 από τον γνωστό δικηγόρο. Η καταγγελία της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε βάρος του, οδηγώντας τον ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε το 1999 στη Χίο, όπου και μεγάλωσε. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ έχει βραβευτεί σε τρεις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς..

Δυο καταδίκες μέσα στο 2024
Τον Απρίλιο του 2024 ο δικηγόρος καταδικάστηκε για τον βιασμό κατ΄ εξακολούθηση δύο ανήλικων κοριτσιών, 9 και 11 ετών, σε κάθειρξη 75 ετών και κατά συγχώνευση 45 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς οι δικαστές δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην απόφασή τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον επόμενο βαθμό.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα 10 Οκτωβρίου 2024, ο 64χρονος καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε ποινή κάθειρξης 10 ετών -χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό- για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης όταν ήταν 14 ετών.

Στη δίκη αυτή ο εν λόγω δικηγόρος αρχικά είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της, ωστόσο το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Πέρα από αυτές τις αποφάσεις ο τότε 53χρονος δικηγόρος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα το 2022 από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για παιδική πορνογραφία και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 14χρονης ενώ εκείνος ήταν μεγαλύτερος της κατά 42 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2022 καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω πληροφοριακού συστήματος (Internet) και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

Στην περίπτωση αυτή, καταδικάστηκε για τα αδικήματα που διέπραξε από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως το Νοέμβριο του 2015, ενώ παραγράφηκαν για τα έτη 2013 και μέρος του 2014.

Έτσι, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που είχε εκδοθεί πριν δύο χρόνια, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε και επικύρωσαν την καταδικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, ο δικηγόρος είχε προσεγγίσει την ανήλικη«έχοντας ήδη ερωτική σχέση με μία θεία της τουλάχιστον από το έτος 2012», τότε ηλικίας 45 ετών. Μάλιστα, όπως κατέθεσε η ανήλικη «με πίεζε να έρθω σε επαφή μαζί του και με άλλες γυναίκες, με τη θεία μου, με φίλες μου, με τη γυναίκα του …».

Ο δικηγόρος γνώρισε την ανήλικη μέσω της θείας της, όταν ήταν τότε μόλις 13 ετών. Με την είσοδο του 2013 συναντήθηκαν και ζήτησε και πήρε το τηλέφωνό της. Έκτοτε έγιναν φίλοι στο Facebook. Το 2012 και το 2013 οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν φιλικές και μάλιστα η κοπέλα τον θεωρούσε “θείο” της λόγω της σχέσης του με τη θεία της..
Ο δικηγόρος, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου του 2014, έκανε το πρώτο διερευνητικό βήμα. Τηλεφώνησε στο κορίτσι και τη ρώτησε “τι θα κάνεις του αγίου γαμήκου”. Η κοπέλα μέσα στην παιδική αφέλειά της δεν έδωσε σημασία στο γεγονός αυτό, πλην, όμως, το είπε στους φίλους της.

Από τη στιγμή εκείνη και πέρα ο δικηγόρος άρχισε να ξετυλίγει τα σχέδια του. Ξεκίνησε να την παροτρύνει να παίξουν το παιχνίδι της ανταλλαγής φωτογραφιών.
Μάλιστα, κάνοντας εισαγωγή στο ερωτικό παιχνίδι και όσων θα επακολουθούσαν, αλλά παράλληλα έχοντας έντονα τα στοιχεία ενός υποκρυπτόμενου φλερτ, της έστειλε μια «καλλιτεχνική φωτογραφία», όπως τη χαρακτήρισε, στην οποία απεικονιζόταν γυμνός στην παραλία με καλυμμένα τα επίμαχα σημεία.

Το καλοκαίρι του 2014 ο δικηγόρος άρχισε απροκάλυπτα πλέον να την προσεγγίζει. Γεγονός, όπως λέει η αρεοπαγιτική απόφαση, «που την εντυπωσίασε, της άρεσε και γοητεύθηκε από την προσωπικότητά του και την ευφράδεια λόγου που ο ίδιος διέθετε» και συνεχίζει η απόφαση: «Σαν “θείος” δε άρχισε να την προσεγγίζει και να συζητά μαζί της τα διάφορα προβλήματά της, δεδομένου μάλιστα ότι την ενδιέφερε η Νομική Σχολή, καθόσον ήταν άριστη μαθήτρια στο σχολείο της. Ήδη, το παιχνίδι αυτό ήταν προοίμιο της ανταλλαγής φωτογραφιών μεταξύ τους και αποστολής πορνογραφικού υλικού». Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να πετύχει τους στόχους του.

Τον Αύγουστο του 2014, όταν βρέθηκαν σε ένα κέντρο ο δικηγόρος, η κοπέλα και η θεία της, άρχισε να φλερτάρει απροκάλυπτα την ανήλικη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 της τηλεφώνησε και της εξομολογήθηκε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της. Και σημειώνουν οι αρεοπαγίτες: «Έτσι σιγά-σιγά, σταδιακά και στοχευμένα, αφού της μιλούσε με ωραίο και τρυφερό τρόπο -είχε, άλλωστε, το προς τούτο αναγκαίο προσόν- προχώρησε με θεωρητικό τρόπο στο ερωτικό, πλέον, κομμάτι (π.χ. τί είναι έρωτας – ποιο είναι το ορθό) προσπαθώντας να κάμψει οποιονδήποτε ενδοιασμό της ανήλικης στο πεδίο αναζητώντας παράλληλα “μια προσωπική φωτογραφία από εκείνη” . Την προέτρεπε δε να εκφράζεται ερωτικά».

Ακολούθως, συνεχίζει πιο συχνή επικοινωνία με την ανήλικη και κατάφερε να τη χειραγωγήσει, με αποτέλεσμα να της εκδηλωθούν ψυχολογικά προβλήματα, κρίσεις πανικού, πυρετός και κατέφυγε σε ψυχολόγο.

Παράλληλα, άρχισε να ερωτεύεται τον δικηγόρο και «προκειμένου να τον ευχαριστήσει, όπως η ίδια ανέφερε στην πραγματογνώμονα ψυχίατρο, έστειλε στο κινητό του μία φωτογραφία από την ευαίσθητη περιοχή».

Ο δικηγόρος τότε άδραξε την ευκαιρία. Επικοινωνώντας πλέον μέσω Viber, στο messenger και με e-mail, οδήγησε την κοπέλα σε ερωτικές συζητήσεις.
Αργότερα ξεκίνησε υπό την καθοδήγησή του «να έχει σεξουαλίζουσα γλώσσα η ανήλικη και να κάνει διαδικτυακό σεξ δεδομένου ότι την παρότρυνε να κάνουν σεξ μέσω διαδικτύου, ήτοι να προβαίνουν έκαστος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σε αυνανισμό, προκαλώντας ο ένας στον άλλο διέγερση της γενετήσιας ορμής του».
Όπως υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες, «από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2015 έστειλε κατ’ επανάληψη στην ανήλικη φωτογραφίες του και βίντεο, όπου απεικονιζόταν ο ίδιος γυμνός ή τα γεννητικά του όργανα κατά τη διάρκεια που ο ίδιος αυνανιζόταν, ενώ σε καθημερινή βάση πίεζε την ανήλικη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της σε στάσεις που ο ίδιος καθόριζε». Παράλληλα, «την παρότρυνε, να βλέπει ταινίες ερωτικού και σεξουαλικού περιεχομένου».

Δεν δίστασε μάλιστα να απαιτήσει «ερωτική συνεύρεσή τους και με φίλη της, κάτι που η τελευταία προσπάθησε να αποφύγει». Οι ερωτικές ορέξεις του δικηγόρου δεν σταματούν εδώ. Δεν παρέλειψε, να την παροτρύνει «να κάνουν “τρίο” με τη θεία της και η ίδια να έρθει σε επαφή με τη φίλη της».

Έτσι, μετά από όλα αυτά, από τον Μάιο του 2015 την είχε «εθίσει στον αυνανισμό», ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους «ολοκλήρωσαν ερωτικά τη σχέση τους με τη συναίνεσή της», αν και εκείνη «είχε αρχικά δισταγμούς για την ολοκλήρωση της σχέσης τους, τελικά την έπεισε και λέγοντάς της μάλιστα ότι “αυτό αξίζει 600 ευρώ”».

Όμως, βλέποντας ο δικηγόρος ότι «δεν επιτεύχθηκε ο στόχος του να έχουν ερωτική συνεύρεση και με άλλα άτομα “τρίο”, όπως ήταν η επιδίωξή του, και αφού κατέκτησε την ανήλικη ερωτικά, άρχισε να απομακρύνεται».

Κρίσεις πανικού

Στην πορεία η ανήλικη, σύμφωνα με τους δικαστές, «είχε αποχαλινωθεί τελείως και άρχισε να καταφεύγει σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους».

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέφυγε σε παιδοψυχιατρικό τμήμα νοσοκομείου. Μετά από παιδοψυχιατρική αξιολόγηση προέκυψε ότι «πάσχει από “ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή”, ήτοι επαναλαμβανόμενο αυνανισμό και “κρίσεις πανικού”, ενώ κρίθηκε αναγκαία η έναρξη φαρμακευτικής αγωγής, η παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο και η ατομική ψυχοθεραπεία και δη τέσσερις συνεδρίες το μήνα με ψυχολόγο και της χορηγήθηκε ημερήσια λήψη φαρμακευτικής αγωγής».

Είπε στη μητέρα της την αλήθεια

Η μητέρα της κοπέλας την ημέρα των γενεθλίων της, είδε στον υπολογιστή της (κομπιούτερ) μια συνομιλία ερωτικού περιεχομένου με άνδρα ώριμης ηλικίας. Την ίδια στιγμή η μητέρα της «είδε σε e-mail εικόνες ακατάλληλου σεξουαλικού περιεχομένου». Όχι μόνο θορυβήθηκε, αλλά την έπιασε πανικός. Έντρομη, ζήτησε εξηγήσεις από την κόρη της για όλα αυτά που είδε στον υπολογιστή της.

Τότε η ανήλικη μαθήτρια για πρώτη φορά εξιστόρησε στη μητέρα της τα συμβάντα όλα αυτά τα χρόνια με τον δικηγόρο. Δεν της απέκρυψε ότι «ναι μεν τον είχε ερωτευθεί, πλην, όμως, αυτή η σχέση την είχε εξουθενώσει ψυχολογικά», κάτι που είχε ως παρενέργειες να καταφύγει σε νοσοκομείο (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή” και “κρίσεις πανικού”)».
Αμέσως, η μητέρα μετέφερε στον πατέρα της τα όσα ειπώθηκαν με την κόρη του. Ο πατέρας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δικηγόρου.
Κατά το στάδιο της ανάκρισης διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ψυχολόγο – παιδοψυχίατρο, η οποία στη γνωμάτευσή της, καταλήγει:
«Συνέπεια των αλληλεπιδράσεων με τον δικηγόρο, οι οποίες ήταν πολύ πιεστικές για την ίδια προκειμένου να ενδώσει και να τον ακολουθήσει στις πρακτικές που της είχε συστήσει, όπως να του στέλνει γυμνές της φωτογραφίες ή να ανταποδίδει λέξεις ή εκφράσεις με μία έντονη σεξουαλίζουσα γλώσσα την οποίαν έμαθε να χειρίζεται κατόπιν των οδηγιών του, ήταν η ανάπτυξη από την ίδια αρχικά άγχους και πυρετού…».

Οι δικαστές αποφάνθηκαν

Κατά τη δικαστική απόφαση ο δικηγόρος «υποδείκνυε στην ανήλικη να τραβάει η ίδια φωτογραφίες και βίντεο στα οποία να απεικονίζεται αυτή είτε ολόσωμα γυμνή είτε γυμνόστηθη είτε το γεννητικό της όργανο και στη συνέχεια υλικό αυτό τα βίντεο και τις φωτογραφίες της ανήλικής το παρήγαγε». Η συμπεριφορά αυτή όμως, «συνιστά την αξιόποινη πράξη της έμμεσης αυτουργίας σε παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Τελικά καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων (παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας υπό τη μορφή της έμμεσης αυτουργίας και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακού συστήματος κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή. Και αυτό γιατί είχε ήδη επέλθει εν μέρει παραγραφή των αδικημάτων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις