SUPERLEAGUE 2024-2025 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Μεγάλη νίκη των Αρκάδων κόντρα στους άστοχους ερυθρόλευκους

387

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες απέναντι στον Αστέρα αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε καμία και έτσι οι Αρκάδες πήραν το τρίποντο με το τυχερό γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 21ο λεπτό.

Οχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ στις Σέρρες, αλλά… τη μιμήθηκε ο Ολυμπιακός, που υπέστη ήττα-σοκ από τον Αστέρα στην Τρίπολη! Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλές στιγμές, όμως δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο γκολ του Γιαμπλόνσκι.

Νέα – ακόμα μεγαλύτερη γκέλα – για τους Πειραιώτες, που αγνοούν τη νίκη από τις 29 Σεπτέμβρη και το ματς με τον Ατρόμητο. Εκτοτε έφεραν ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και τον Λεβαδειακό, πριν ηττηθούν στην Τρίπολη. Ο Γιαζιτσί έκανε ντεμπούτο στο 70′, όμως αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις με τραυματισμό, ο οποίος μοιάζει σοβάρος.

Στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρη κυριαρχία και πολλές ευκαιρίες, όμως είδε τον Γιαμπλόνσκι να τον σοκάρει στο 21′ και να διαμορφώνει το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, τόσο για την ανάπαυλα, όσο και μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Στο δεύτερο, οι Πειραιώτες είχαν τη μπάλα, αλλά δυσκολεύτηκαν πολύ για άλλη μία φορά απέναντι σε μία γεμάτη περιοχή και δε δημιούργησαν ανάλογες ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα δοκάρι του Ελ Καμπί στο 84′. Από την άλλη, ο Αστέρας βγήκε με μεγάλες αξιώσεις στην κόντρα και είχε επίσης δοκάρι με τον Μακέντα.

Πίεσε χωρίς αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε επιλέγοντας τον Αποστολόπουλο δίπλα από τους Κάρμο, Ρέτσο και Κοστίνια, ενώ στα «φτερά» ξεκίνησαν οι Μασούρας και Ροντινέι. Σπάνιο δίδυμο στα χαφ οι Στάμενιτς και Γκαρθία, μπροστά τους ο Κωστούλας και στην κορυφή – μετά από καιρό – ο Γιάρεμτσουκ. Τέσσερις μεταγραφές, δηλαδή, συν τους «φρέσκους» Αποστολόπουλο και Κωστούλα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά γεμάτο, αφού ο Ολυμπιακός έφτανε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ και οι γηπεδούχοι είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία.

Η πρώτη φάση ήρθε σε δύο χρόνους στο πρώτο λεπτό και ήταν, όμως, για τον Αστέρα. Ο Αποστολόπουλος βρήκε… αέρα με το κεφάλι, διόρθωσε προσωρινά και υποχρέωσε τον Τζολάκη σε μία μεγάλη επέμβαση από κοντινή κεφαλιά του Μπαρτόλο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 4′ με σουτ του Κοστίνια από πλάγια θέση, το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ μέσα στο επόμενο λεπτό είχε άλλες δύο καλές στιγμές. Η καλύτερη ήταν μια κεφαλιά του Κάρμο από κόρνερ του Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 8′, με ένα σουτ από πλάγια θέση που κατέληξε παράλληλα από την εστία, ενώ αμέσως μετά ο Κοστίνια σπατάλησε μία εκπληκτική σέντρα του Μασούρα. Στα επόμενα λεπτά οι Πειραιώτες απείλησαν με καλά μακρινά σουτ

Κόντρα στη ροή

Από το πουθενά, όμως, το γκολ μπήκε, αλλά ήταν για τον Αστέρα. Ο Γιαμπλόνσκι πήρε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής μετά από κόντρα σε σουτ του Ρεγκίς και σκόραρε με μονοκόμματο στο 21′.

Παρά τις πολλές ευκαιρίες, ο Μεντιλίμπαρ δεν ήταν ευχαριστημένος από την ομάδα του για το πως κινούταν, ενώ ζητούσε πιο «εύκολες» τελικές και μεγαλύτερη πίεση. Νέα ευκαιρία από κόρνερ για τον Κωστούλα στο 30′, με τον Τσιντώτα να επεμβαίνει στην κεφαλιά. Γενικά ο νεαρός ήταν πολύ ενεργός στο παιχνίδι και ξεχώριζε επιθετικά.

Στο 34′, ο Ροντινέι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά νωρίτερα είχε έρθει σε επαφή με τη μπάλα ο Γιάρεμτσουκ, που ήταν οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσιντώτας έκανε μία τεράστια επέμβαση σε καλή κεφαλιά του Κάρμο για να κρατήσει και πάλι το μηδέν.

Aλλαγές στην ανάπαυλα

Εσε και Γουίλιαν πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο με την επιστροφή, παίρνοντας τις θέσεις των Μασούρα και Στάμενιτς, που δε βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.

Ο Βραζιλιάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία, στο 50′, μόνος του, με κεφαλιά που βρήκε σε καλή θέση μετά από κόντρα σε αρχική σέντρα του Κοστίνια. Ο Πορτογάλος λίγο αργότερα έβγαλε μια απίθανη κάθετη στον Κωστούλα, όμως ο νεαρός δε βρήκε ρη μπάλα.

Στην αντεπίθεση, ο Αστέρας είχε δοκάρι με τον Μακέντα μετά από απίθανη ενέργεια και πάσα του Μπαρτόλο, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιταλός έχασε μία ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Νέα ευκαιρία του Κωστούλα στο 52′ μετά από καλή χαμηλή σέντρα του Κοστίνια, αφού ο Τσιντώτας ήταν πάλι εκεί. Στο 56′, ο Αγιούμπ Ελ Καμπί πέρασε στη θέση του Γιάρεμτσουκ, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Μαροκινός έκανε αμέσως τελική, η οποία κατέληξε άουτ.

Οι δύο επόμενες αλλαγές έγιναν στο 68′, με τον Γιαζιτσί να ντεμπουτάρει αντί του Κωστούλα και τον Ζέλσον να αντικαθιστά τον Αποστολόπουλο, με τον Κοστίνια να περνά αριστερά και τον Ροντινέι πίσω στα μπακ. Όλοι… μέσα, λοιπόν!

Στο 72′, ο Ελ Καμπί έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εσε και αυτή ήταν η πρώτη φάση μετά από ένα διάστημα χωρίς καλές στιγμές. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 84′ και κατέληξε στο δοκάρι. Ο Κοστίνια έκανε μία καλή σέντρα, ο Ελ Καμπί μία δυνατή κεφαλιά και ο εμβρόντητος Τσιντώτας είδε τη μπάλα να βρίσκει δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις, ο Γιαζιτσί αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μέσα σε κλάματα, αφού τραυματίστηκε στο γόνατο και – βάσει των αντιδράσεων – ο τραυματισμός μοιάζει σοβαρός.

tovima.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like