«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται» λέει ένοικος του ξενοδοχείου που βγήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση – Στον Εισαγγελέα σήμερα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

«Πολύ κρίσιμη» εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 48χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα λόγω διαρροής που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο MEGA για την περίπτωσή του λέγοντας πως «δεν είναι καθόλου εύκολη».

Οι εννέα από τους επισκέπτες ηλικίας 20 έως 44 ετών διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιποι τέσσερεις που ήταν πιο βαριά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο 55χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου και διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης.

«Χθες βράδυ με ενημέρωσαν οι γιατροί της ΜΕΘ ότι ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλά είναι ένας ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να δούμε να απορροφηθεί το οίδημα και από την υποξία που υπέστη να δούμε μετά αν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα υποστεί βλάβες. Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του», τόνισε στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο κ Γιαννάκος.

«Η γυναίκα του ειναι πιο σοβαρά, σε σχέση με τους άλλους ενοίκους, η γυναίκα του είχε ένα μικρό εγκεφαλικό, αλλά δε χρειάστηκε διασωλήνωση, πιστεύω θα πάνε όλα καλά και θα πάει σπίτι της υγιής», συμπλήρωσε. «Το υγειονομικό μας σύστημα ανταποκρίθηκε, σήμανε συναγερμός στα νοσοκομεια της δυτικης Μακεδονιας, περιέθαλψαν με ασφάλεια όσους μετέβησαν εκεί από τα άτομα που υπέστησαν την δηλητηρίαση» ανέφερε επίσης.

«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται»

Την συγκλονιστική του εμπειρία, με τη δηλητηρίαση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, περιέγραψε ο ένοικος του ξενοδοχείου Ορέστης Σαμαράς, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τελικά βγήκε από το ξενοδοχείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Αρχικά επηρεάστηκε η γυναίκα μου. Σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μου φώναξε πως δεν αισθάνεται καλά κι εγώ πήγα να την συνεφέρω. Αλλά φτάνοντας εκεί επηρεάστηκα κι εγώ κι ένιωσα ότι λιποθυμώ, χάνοντας τις αισθήσεις μου», ανέφερε στη συνέχεια. «Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς το ΕΚΑΒ κλήθηκε και ήρθε άμεσα», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ναι μεν τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι μέχρι τώρα, ούτε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ούτε κανείς άλλος από την επιχείρηση, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Φλώρινα

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 53χρονος, υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου σημειώθηκε η δηλητηρίαση των 14 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ποικίλουν τα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε τη διαρροή αερίου. Το ενδεχόμενο ο σωλήνας διαφυγής αερίων από την καύση στο λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτήριο να μετέφερε το μονοξείδιο από το σύστημα εξαερισμού, διερευνάται ως ένα από τα πιθανά αίτια πρόκλησης της δηλητηρίασης.

Πριν από μια εβδομάδα η περιφερειακή διεύθυνση τουρισμού δυτικής Μακεδονίας είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανακριβή και αναληθή στοιχεία τα οποία δεν είχαν συμπληρωθεί στο φάκελο της άδειας που είχε εκδοθεί το 2017 τα στοιχεία αυτά όμως δεν είχαν καμία σχέση με το ατύχημα.

Το ξενοδοχείο, το οποίο επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο με νέο ιδιοκτήτη στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον σφραγιστεί.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις