Οι λόγοι που -εκτός απροόπτου- παραμένει στο ίδιο ποσοστό το κατώφλι για την είσοδο στη Βουλή.

Το Dnews είχε πρώτο αναδείξει το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, αλλαγή που θα περιελάμβανε και την αύξηση του ορίου της εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή από το 3% στο 5%.

Λίγο αργότερα, πάλι το Dnews, σας είχε ενημερώσει πως ναι μεν -και ανεξαρτήτως των διαψεύσεων- ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει και πως η κυβέρνηση αναμένει απλώς την αποκρυστάλλωση των συσχετισμών στην αντιπολίτευση για τις οριστικές της αποφάσεις, αλλά αύξηση του ορίου για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή δεν θα υπάρξει. Θα παραμείνει το 3%.

Κορυφαίος υπουργός, μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαίωσε στη στήλη πως ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει, κυρίως όμως πως το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή δεν θα πειραχτεί.

Οι λόγοι για την κυβερνητική αυτή είναι κυρίως δυο:

Πρώτον, γιατί εκτιμήθηκε πως η αύξηση του ποσοστού για την είσοδο στη Βουλή στο 5% ήταν πιθανόν να οδηγήσει σε συσπειρώσεις τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της ΝΔ, με υπαρκτό τον κίνδυνο να αυξήσουν σημαντικά τις δυνάμεις του κόμματα όπως αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου. Και, όντως, είναι φυσικό κόμματα που δεν είχαν ελπίδες να εισέλθουν στη Βουλή με κατώφλι το 5% να συνεργαζόταν με άλλα!

Δεύτερον, γιατί εκτιμήθηκε πως το 5% το πολύ-πολύ να έμενε έξω η Νίκη- και αυτή αν δεν τη στήριζαν τα …μοναστήρια! Η Πλεύση Ελευθερίας θα έπιανε το 5%, όπως πιθανότατα και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Οπότε γιατί να τους έχει όλους αντίπαλους ο Μητσοτάκης όταν το εκλογικό όφελος που θα είχε ενδεχομένως να ήταν πολύ μικρό;

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις